Grillowane faszerowane pieczarki - składniki:
- 5 pieczarek grillowych
- 4 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki soli, pieprzu i chili
- 1 duży pomidor
- 1 żółta papryka
- 1 opakowanie mozzarelli
- 100 g sera feta
- pęczek szczypiorku
Grillowane faszerowane pieczarki - przygotowanie:
Grillowane faszerowane pieczarki Anna Stefańska
Pieczarki dokładnie myjemy, obcinamy ogonki i obieramy. W misce mieszamy oliwę z solą, pieprzem i chili. Kapelusze pieczarek dokładnie smarujemy oliwą – możemy użyć do tego pędzelka.
W drugiej misce przygotowujemy farsz. Pomidory, paprykę, fetę i mozzarellę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Dodajemy łyżkę oliwy i mieszamy.
Pieczarki zaczynamy grillować od strony ogonka. Po 4-5 minutach odwracamy na drugą stronę i wykładamy przygotowany farsz. Grillujemy jeszcze 10 minut.