Grillowane faszerowane pieczarki - składniki:

  • 5 pieczarek grillowych
  • 4 łyżki oliwy
  • ½ łyżeczki soli, pieprzu i chili
  • 1 duży pomidor
  • 1 żółta papryka
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 100 g sera feta
  • pęczek szczypiorku

Grillowane faszerowane pieczarki - przygotowanie:

Grillowane faszerowane pieczarkiGrillowane faszerowane pieczarki Anna Stefańska

Pieczarki dokładnie myjemy, obcinamy ogonki i obieramy. W misce mieszamy oliwę z solą, pieprzem i chili. Kapelusze pieczarek dokładnie smarujemy oliwą – możemy użyć do tego pędzelka.

W drugiej misce przygotowujemy farsz. Pomidory, paprykę, fetę i mozzarellę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Dodajemy łyżkę oliwy i mieszamy.

Pieczarki zaczynamy grillować od strony ogonka. Po  4-5 minutach odwracamy na drugą stronę i wykładamy przygotowany farsz. Grillujemy jeszcze 10 minut.