Grillowane warzywa z burratą – składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • szklanka pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie burraty
  • świeże zioła – bazylia, tymianek
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki chili w proszku
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić grillowane warzywa z burratą?

Grillowane warzywa z burratąGrillowane warzywa z burratą Anna Stefańska

Warzywa myjemy. Cukinie i papryki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa (cukinie, papryki i pomidorki) doprawiamy solą, pieprzem i chili, skraplamy oliwą z oliwek. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony.

Podajemy w burratą i świeżymi ziołami.