Cytrynowe tagliatelle

Dla 6 osób
Czas przygotowania: 15 minut

Cytrynowe tagliatelle - składniki

500 g makaronu tagliatelle
6 łyżek 12% śmietany
jajko od kury z wolnego chowu
skórka i sok z 2 cytryn
garść szpinaku
garść startego żółtego sera (np. cheddara)
sól, pieprz
oliwa

Cytrynowe tagliatelle - przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy, pozostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania, wrzucamy makaron z powrotem do garnka, dodajemy wodę, śmietanę, wbijamy jajko i szybko mieszamy, podgrzewając na małym ogniu przez minutę.

Pozostało 92% tekstu
Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.