Dla 4 osób
Przygotowanie: 60 minut
Pieczone warzywa z sosem musztardowym - składniki
4 ziemniaki
batat
2 marchewki
pietruszka
cebula
100 ml oliwy
2 ząbki czosnku
sól
Na sos musztardowy:
2 łyżki musztardy
2 łyżki oliwy
łyżka octu winnego
Pieczone warzywa z sosem musztardowym - przygotowanie
Ziemniaki, batat, marchewki pietruszkę gotujemy, aż będą półtwarde (10-15 minut).
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i układamy w dużej brytfannie lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzewamy piekarnik do 190 st.
W miseczce mieszamy oliwę, zmiażdżone ząbki czosnku i łyżeczkę soli. Mieszanką smarujemy warzywa, tak, by były porządnie natłuszczone.
Warzywa wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 45 minut.
Na sos musztardowy mieszamy wszystkie składniki. Upieczone warzywa podajemy z sosem.
Nie zrobiła się... Też miałem obawy. Zjedzone godzinkę temu.