Dla 4-6 osób
Przygotowanie: ok. 35 minut
Młode ziemniaki z bobem - składniki:
700 g młodych ziemniaków
200 g młodego bobu
kilka listków świeżej mięty
3 łyżki kwaśniej śmietany 18-proc.
sok i skórka otarta z cytryny
50 g masła
sól, pieprz
Młode ziemniaki z bobem - jak przygotować:
Ziemniaki szorujemy, gotujemy w mundurkach ok. 15 minut. 3 minuty przed końcem gotowania dodajemy do nich bób. Odlewamy wodę, zostawiamy warzywa pod przykryciem.
Na sos śmietanowy miętę siekamy, mieszamy ze śmietaną. Dodajemy sok i skórkę otartą z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Do gorących ziemniaków z bobem wrzucamy masło, potrząsamy garnkiem. Przed podaniem polewamy sosem śmietanowym.
Przeież mrożony jest surowy też
Nie będzie. Polecam spróbować :)
I to wydaje mi się lepszym pomysłem, to przypieczenie, a poza tym racja!
wyglądają na młode mundurki a nie pieczenie..
i nie, nie lubię tłusto i nie lubię, jak wszystko pływa w sosie, ale dobrze, jak go chociaż widać...