Dla 4 osób • Przygotowanie: 30 minut

Sałatka na ciepło z fasolką, morelami i kaparami - składniki

300 g fasolki szparagowej
łyżka oliwy
ząbek czosnku
2 szalotki
5 moreli
czubata łyżka kaparów
3 łyżki białego wina
150 g fety
sól i pieprz

Sałatka na ciepło z fasolką, morelami i kaparami - przygotowanie

Fasolkę blanszujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut, hartujemy pół minuty w lodowatej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekane czosnek, szalotki oraz przekrojone na pół morele.
Dodajemy fasolkę oraz odsączone i posiekane kapary. Mieszamy minutę. Zalewamy winem. Po 3 minutach przekładamy wszystko na półmisek, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy rozkruszoną fetą.