Dla 4 osób • Przygotowanie: 20 minut
Fasolka szparagowa w kremie cytrynowym - składniki
Krem cytrynowy:
200 g śmietany
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz
Sałatka:
500 g fasolki szparagowej
kilka pieczarek
kilka pomidorków koktajlowych
100 g migdałów
2-3 dymki ze szczypiorem
2-3 morele
Fasolka szparagowa w kremie cytrynowym - przygotowanie
Na krem miksujemy wszystkie składniki, odstawiamy do lodówki.
Na sałatkę oczyszczoną fasolkę wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą lub wkładamy na chwilę do miski z wodą i lodem.
Oczyszczone pieczarki kroimy w cienkie plasterki, pomidorki w ćwiartki, migdały siekamy, dymkę kroimy na ćwiartki, morele na małe kawałki.
Fasolkę, pieczarki, pomidorki, dymkę oraz morele mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy kremem.