Sałatka z awokado, truskawkami i mięsem kraba Karolina Wiercigroch
Dla 2 osób
Przygotowanie: 10 minut
Sałatka z awokado, truskawkami i mięsem kraba - składniki:
Dressing:
pęczek kolendry
sok z limonki
2 łyżki oliwy
łyżka posiekanej papryczki chili
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Sałatka:
250 g truskawek
2 dojrzałe awokado
mały ogórek
mała czerwona cebula
250 g mięsa kraba
Sałatka z awokado, truskawkami i mięsem kraba - przygotowanie:
Na dressing kolendrę siekamy. Sok z limonki mieszamy w miseczce z oliwą. Dodajemy 2 łyżki kolendry, sól i pieprz do smaku. Odstawiamy.
Na sałatkę truskawki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
Awokado i ogórka obieramy, kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski. Składniki przekładamy do miski wraz z resztą kolendry. Dorzucamy mięso kraba i mieszamy
ze składnikami sałatki oraz dressingiem. Podajemy od razu.