Czipsy z bananów - domowy fast food Miód Malina Studio
Czipsy z bananów - składniki
Dla 4 osób • Przygotowanie: 15 minut Oczekiwanie: 10 minut
4 banany
sok z cytryny
łyżeczka kurkumy
łyżeczka cynamonu
olej
Czipsy z bananów - przygotowanie
Banany obieramy ze skórki i wkładamy do lodowatej wody wymieszanej z sokiem z cytryny. Kroimy je plasterki i z powrotem wkładamy do lodowatej wody. Do wody wsypujemy kurkumę i cynamon, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Odsączamy i suszymy na papierowym ręczniku.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy olejem. Opiekamy ok. 10 minut w 170 st. Wyjmujemy i odkładamy na papier.
Uwaga! Kawałki bananów można też usmażyć na głębokim tłuszczu.
Domowy fast food nie jest zły :) Miód malina Studio