Przed nami sezon grillowy. Podczas grillowania, oprócz mięsa, nie może zabraknąć pysznych warzyw, sosów czy dipów. Naszym zdaniem dipy są idealnym uzupełnieniem dla surowych czy grillowanych warzyw, całkiem nieźle komponują się też z kiełbasą czy innym mięsem.

Uzupełnij swojego grilla naszą propozycją na dip paprykowy!

Dla 4-6 osób
Przygotowanie: ok. 15 minut

Dip paprykowy - składniki:

strąki czerwonej papryki
ząbek czosnku
kilka listków świeżej bazylii
po łyżce oliwy i soku z cytryny
sól, pieprz

Dip paprykowy - jak zrobić:

Myjemy papryki, usuwamy nasiona i wewnętrzne białe części. Miksujemy miąższ z oliwą, czosnkiem i bazylią, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Dip jest doskonały do zanurzania w nim kawałków młodych warzyw, polania sałaty, ziemniaków lub mięsa z grilla.