Warsztaty poprowadzi Cristina Catese – rodowita rzymianka, specjalistka od klasycznej i regionalnej kuchni włoskiej. Cristina pokaże, jak przygotować:
• tartę z zielonymi chrupiącymi szparagami z jajkami przepiórczymi i szynką
• ręcznie robione tagliatelle z dodatkiem jaja kaczego podawane z kremem serowym Parmigiano Reggiano DOP
• panini z pastą jajeczną z jaj owsianych, szparagami i aromatycznymi ziołami
• słoną tartę z ciasta brisée wypełnioną jajkami kurzymi, śmietanką i zielonymi szparagami
• białe szparagi panierowane w ziołowej tartej bułce, czosnku i różowym pieprzu
• krem szparagowy z sadzonym jajkiem perliczki
Zajęcia odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool, Soho Factory, ul. Mińska 25 w Warszawie
i potrwają 4 godziny; cena: 195 zł. Więcej informacji na temat warsztatów oraz zasady płatności: akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty/
Spieszcie się - liczba miejsc ograniczona!