Dla 4 osób
Przygotowanie: 55 minut

4 łyżki crème fraîche
2 łyżki musztardy francuskiej
2 ząbki czosnku
150 ml bulionu drobiowego
sól, pieprz
10-12 podudzi kurczaka
1/2 kg ziemniaków (najlepiej małych)
200 g zielonego groszku (może być mrożony)
2 łyżki miodu
posiekany estragon

Crème fraîche mieszamy z musztardą, posiekanym czosnkiem i bulionem drobiowym. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, nacieramy ze wszystkich stron solą i pieprzem. Mięso układamy w żaroodpornej formie. Ziemniaki obieramy, myjemy, układamy między podudziami (jeśli są duże, kroimy je na pół). Posypujemy groszkiem. Podudzia smarujemy miodem, całość polewamy sosem śmietanowym. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. Posypujemy estragonem.