Food Studies na Uniwersytecie SWPS to roczne, podyplomowe studia przybliżające zagadnienia z zakresu food studies. Antropologia jedzenia, historia kuchni, neurogastronomia, food film, psychologia jedzenia, street food, turystyka i dyplomacja kulinarna to tylko niektóre z poruszanych w trakcie zajęć zagadnień. Wśród wykładowców są między innymi: Aleksander Baron, Aleksandra Drzał-Sierocka, Grzegorz Łapanowski, Gieno Mientkiewicz, Maciej Nowak, Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Ewa Wagner, Marcin Wojtasik, Anna Wrońska.

Program obejmuje 209 godzin dydaktycznych (dwa semestry), na które składają się wykłady prowadzone przez nauczycieli akademickich, seminaria z aktywnymi zawodowo specjalistami (m.in: restauratorami, krytykami kulinarnymi, producentami telewizyjnymi, wydawcami, działaczami) oraz warsztaty praktyczne.

Partnerami studiów są: Akademia Kulinarna Whirlpool, Browar Kormoran, Chopin Vodka, LOTTE Wedel, FOOD LAB STUDIO, Magazyn Kuchnia, Kuchnia+, Muzeum Polskiej Wódki, Smolna8Studio, Stowarzyszenie Wódka Polska.

Rekrutacja trwa do końca października 2017 roku, zajęcia rozpoczynają się 4 listopada 2017.

Szczegółowe informacje o studiach dostępne są na: https://www.swps.pl/oferta/warszawa/podyplomowe/rozwoj-osobisty-coaching/food-studies