W grudniowej "Kuchni":

Ryby

Pieczone, smażone, duszone i marynowane  - przepisy na ulubione ryby wigilijne

Fasola Grzegorz Łapanowski proponuje pięć potraw z fasolą: aby sycące potrawy, idealne na zimę, miały lżejszy smak, potrzebują kwaśnych akcentów. Dlatego Grzegorz przyrządza je tak, jak to robią Południowcy.

W Lidze mistrzów - Karol Okrasa Specjalnie dla czytelników magazynu "Kuchnia" Karol Okrasa przygotował receptury inspirowane tradycją. I okazuje się, że świąteczną ucztę można przygotować w bardzo prosty sposób.

Marta Dymek pod choinkę Z myślą o świętach Marta proponuje warzywa z makowym pesto oraz orzechowe pralinki.

Postne pierogi Trudno sobie wyobrazić święta bez pierogów. Mogą być gotowane, smażone lub pieczone. Oprócz tradycyjnych uszek z grzybami spróbujcie też pierogów z innymi oryginalnymi farszami.

A także: Dobieramy wina do wigilijnych potraw Sprawdzamy, co jada się na Bahamach Za czym tęsknią Polacy na emigracji Jedziemy na jarmark bożonarodzeniowy do Wiednia Odwiedzamy krakowskiego wytwórcę czekolady

W numerze znajdziecie także: 70 kuponów rabatowych ze zniżkami do 70%

kuch12kuch12 materiały redakcyjne