Można więc dowiedzieć się, że kawior podaje się zawsze schłodzony, w szklanych lub kryształowych miseczkach, z których nakłada się go na pieczywo, nie rozsmarowując. Kto ma wątpliwości, może skonsultować się przez Skype'a ze sklepowym specjalistą.

Zapewne warto, bo w ofercie sklepu jest oryginalny kawior z certyfikowanych łowisk. Dostarczany jest bezpośrednio od producenta, którym jest Gospodarstwo Rybackie Huso, położone w Akwitanii, w gminie Neuvic, nad rzeką Isle zasilającą hodowlane zbiorniki wodą.

Ceny? Jak na kawior przystało, np. za 30-gramowe pudełeczko Caviar Reserve trzeba zapłacić 465 zł, za Caviar Nano, czyli sześć 10-gramowych próbek - 638 zł, za 50 g Caviaru Selekcja Beluga - 1771 zł, a za masło kawiorowe - 221 zł za 100 g.

Do wyboru są odmiany czarna, czerwona, złota, złocista i biała, pochodząca od ryby bieługi; ten kawior jest najdroższy.

Co otrzymujemy w zamian? Kawior zawiera m.in. witaminy A, D, B, E, żelazo, kwas foliowy, krzem, wapń, potas, fosfor, jod, łatwo przyswajalne białka. Za sprawą obecnego w nim cynku uważany jest za afrodyzjak.