Składniki

Sposób przygotowania

Wołowinę wyjmij z lodówki na około 1 godzinę przed planowanym grillowaniem, po prostu natrzyj ją oliwą i odłóż na stół. Cukinię umyj, odkrój końcówki i pokrój w plastry obieraczką. Szczypior z dymki odetnij, cebulę przekrój na pół i posmaruj oliwą. Rzodkiewkę umyj i oczyść.

Na gorącego grilla lub patelnię grillową połóż steka, po 3 minutach przekręć go, tak aby powstała kratka i grilluj go przez kolejne trzy minuty. Obróć stek i dalej grilluj.

Cukinie lekko posmaruj oliwą i grilluj z obu stron, tak samo zrób z dymką.

Zdejmij wołowinę z grilla i odłóż w ciepłe miejsce na 2-3 minuty aby mięso odpoczęło, to sprawi że wszystkie soki w nim pozostaną a mięso będzie bardziej kruche.

Ułóż warzywa na talerzu, obok nich wkomponuj stek, posyp świeżo mielonym pieprzem. Z musztardą smakuje wybornie.

Fot. Materiały partnera