Nie zawierają one konserwantów i polepszaczy, przygotowywane są na naturalnych pszennych zakwasach, część produkcji przeprowadza się ręcznie, bez użycia maszyn. Wśród składników jest certyfikowane (to tzw. apelacja AOC) 84-proc. masło z regionu Poitou-Charentes. Przepisy na chleby - łamaniec, wiejski, pełnoziarnisty oraz chleb na specjalnym zakwasie z mąki gryczanej - przygotował znany francuski piekarz Frederic Lalos.

W ofercie są francuskie ciastka, croissanty, francuskie chleby, pieczywo kanapkowe, migdałowe makaroniki itd., niektóre w wersjach słodkich i wytrawnych. Można je kupić m.in. w niektórych sklepach sieci K&M Delikatesy, Piotr i Paweł w Warszawie oraz w sklepie Kuchnie Świata w warszawskiej Arkadii; produkty są dostarczane jako mrożone, gotowe do wypieczenia.

Orientacyjne ceny: chleb na zakwasie gryczanym - od 11 zł, bagietka na zakwasie - od 5 zł, ciabatty - od 4 zł, mały chleb wiejski na zakwasie - ok. 7 zł, rogalik croissant 80 g - od 3 zł.