A w niej:

Wiśnie

Kwaśne? tym lepiej! mamy wiele możliwości, by przełamać ich naturalny smak. przyda nam się estragon, czerwone wino, migdały i brązowy cukier

Grzegorz Łapanowski kocha paprykę

Świeża papryka zawsze jest smaczna, jeśli ją opieczemy i zostawimy w woreczku foliowym, aby się zaparzyła, a później obierzemy - będzie wówczas słodka i dymna, lżej strawna.

Kulinarna rozpusta Marty Dymek

Łagodny Bakłażan zderza z orientalnymi przyprawami, subtelne awokado - z czekoladą i jeżynami. Czuć pełnię lata!

Kuchnia 08 2016Kuchnia 08 2016 Kuchnia 08 2016 Kuchnia 08 2016

Hiszpańskie wakacje

Kto wybiera się do Hiszpanii na wakacje, z pewnością wróci do kraju z oliwą, winem, jamón ibérico - hiszpańską szynką - lub chorizo - pikantnymi kiełbaskami wieprzowymi. A my mamy dla was przepisy na pięć tradycyjnych hiszpańskich potraw.

Włoska beza szybko i bez pieczenia!

Aksamitna, lśniąca i sztywna - ze wszystkich rodzajów bez najlepiej zachowuje nadany jej kształt. Bezę włoską możemy zjeść samą lub udekorować nią wypieki. Najczęściej ozdabia się nią torty, sorbety, musy, kremy, suflety i oczywiście - tartę cytrynową.

Wakacyjna mapa smaków

Planujecie wakacje na Podlasiu lub w Krainie Tysiąca Jezior? To dobry wybór! Oba regiony, oprócz licznych zabytków kontaktu z naturą mają do zaoferowania także pyszną kuchnię. Zapraszamy na kulinarną podróż po północno-wschodniej Polsce.

A do tego

22 strony z przepisami na faszerowane warzywa.