A w niej:

Arbuz do jedzenia i do picia!

Słodka czerwona woda w nieco odmiennym stanie skupienia, obwarowana zieloną skórką - oto zmysłowy kawon. Z nim przeżyjemy każdy upał. Sprawdźcie jak smakuje arbuz jako składnik marynaty, sosu, sushi, sałatki i gazpacho.

Magazyn KuchniaMagazyn Kuchnia Magazyn Kuchnia

Grzegorz Łapanowski przyrządza cukinię

Świeża, chrupiąca, kremowa, o lekko orzechowym smaku, soczysta i obezwładniająca młodziutka cukinia w pełnej krasie. Jak twierdzi Grzegorz - jedzenie ma sens tylko w sezonie.

Maia Sobczak ma dla nas bułeczki z niespodzianką

Szkoda każdej słonecznej chwili. Dlatego nawet jeśli spędzacie lato w pracy, wyrwijcie się na przerwę, wyjdźcie z klimatyzowanych budynków. Najlepiej w z wałówką od Mai.

Jemy w mieście

Lato w mieście ma swoje uroki, a jednym z nich jest jedzenie na kółkach, czyli food trucki. Po długich próbach wybraliśmy trzy z różnych stron kraju.

Winegerty - najlepsze wykończenie letniej sałatki

Po francusku vinaigre to po prosty ocet. Żeby powstał sos, mieszamy go z oliwą. I już. Ten prosty przepis otworzył niekończącą się drogę do smakowych wariacji.

Każdemu jego naleśnik!

Jakie powinno być doskonałe naleśnikowe ciasto? Bez grudek, niezbyt płynne, ale i nie za gęste. Dlatego uważnie wybieramy i łączymy składniki. Gdy opanujemy już przepis podstawowy, zaczynamy zabawę: możemy wykorzystać różne rodzaje mąki i dodatki do ciasta.

Wakacyjna mapa smaków - 133 przysmaki Pomorza

Zapraszamy w kulinarną podróż po regionach pomorskim i zachodniopomorskim. Będzie czego próbować! Z jednej strony obfitujące w dorsze i śledzie bałtyckie wybrzeże, z drugiej -truskawkowe pola i pasieki wrośnięte w kaszubski krajobraz. Do tego bogate w leśne smakołyki Bory Tucholskie i tradycyjna kuchnia Kociewia.

A do tego

24 strony z przepisami na ciasta z owocowymi.

Magazyn Kuchnia