A w niej:
Arbuz do jedzenia i do picia!
Słodka czerwona woda w nieco odmiennym stanie skupienia, obwarowana zieloną skórką - oto zmysłowy kawon. Z nim przeżyjemy każdy upał. Sprawdźcie jak smakuje arbuz jako składnik marynaty, sosu, sushi, sałatki i gazpacho.
Magazyn Kuchnia Magazyn Kuchnia
Grzegorz Łapanowski przyrządza cukinię
Świeża, chrupiąca, kremowa, o lekko orzechowym smaku, soczysta i obezwładniająca młodziutka cukinia w pełnej krasie. Jak twierdzi Grzegorz - jedzenie ma sens tylko w sezonie.
Maia Sobczak ma dla nas bułeczki z niespodzianką
Szkoda każdej słonecznej chwili. Dlatego nawet jeśli spędzacie lato w pracy, wyrwijcie się na przerwę, wyjdźcie z klimatyzowanych budynków. Najlepiej w z wałówką od Mai.
Jemy w mieście
Lato w mieście ma swoje uroki, a jednym z nich jest jedzenie na kółkach, czyli food trucki. Po długich próbach wybraliśmy trzy z różnych stron kraju.
Winegerty - najlepsze wykończenie letniej sałatki
Po francusku vinaigre to po prosty ocet. Żeby powstał sos, mieszamy go z oliwą. I już. Ten prosty przepis otworzył niekończącą się drogę do smakowych wariacji.
Każdemu jego naleśnik!
Jakie powinno być doskonałe naleśnikowe ciasto? Bez grudek, niezbyt płynne, ale i nie za gęste. Dlatego uważnie wybieramy i łączymy składniki. Gdy opanujemy już przepis podstawowy, zaczynamy zabawę: możemy wykorzystać różne rodzaje mąki i dodatki do ciasta.
Wakacyjna mapa smaków - 133 przysmaki Pomorza
Zapraszamy w kulinarną podróż po regionach pomorskim i zachodniopomorskim. Będzie czego próbować! Z jednej strony obfitujące w dorsze i śledzie bałtyckie wybrzeże, z drugiej -truskawkowe pola i pasieki wrośnięte w kaszubski krajobraz. Do tego bogate w leśne smakołyki Bory Tucholskie i tradycyjna kuchnia Kociewia.
A do tego
24 strony z przepisami na ciasta z owocowymi.
Magazyn Kuchnia