Pracy było sporo, bo przygotowaliśmy aż 10 potraw. Podzieleni na cztery grupy obieraliśmy, kroiliśmy, smażyliśmy, grillowaliśmy, gotowaliśmy na parze, miksowaliśmy itd. Każda grupa miała do wykonania inne dania i pracowała na innym sprzęcie.

I tak zgromadzeni przy pierwszym stole roboczym przygotowali tortille jogurtowe z warzywami, chilli i czosnkiem oraz policzki wieprzowe z kurkami i pieczonym ryżem. Podczas pracy poszły w ruch m.in. patelnie z powłoką nieprzywierającą Talent PRO (przypomnijmy, że Tefal to światowy pionier w produkcji patelni z taką powłoką), garnki ze stali nierdzewnej HERO i DUETTO oraz szybkowar Clipso + Precision.

Grupa druga przyrządziła sałatkę z kaszy bulgur z warzywami ugotowanymi na parze (w parowarze VitaCuisine Compact), grillowaną jagnięcinę z sosem z pieczonej papryki oraz frytki w wersji light. Do grillowania użyliśmy Optigrilla, a usmażenia frytek -  urządzenia Actifry Express, do którego wystarczy wlać tylko jedną łyżkę oleju. Frytki wyszły równie smaczne, jak te smażone w głębokim tłuszczu!

Przy trzeciej wyspie wyczarowano dania przy użyciu robota Kitchen Machine, blendera Infiny Force, wyciskarki do warzyw, owoców i ziół oraz blendera z funkcją gotowania Easy Soup. W tym ostatnim powstała niezwykle aromatyczna zupa krem z marchewki na mleku kokosowym. Oprócz niej grupa przygotowała mus truskawkowy z kardamonem, bitą śmietaną z mascarpone i crunchem ciasteczkowo-orzechowym.

Ostatnia grupa miała chyba najwięcej pracy. Przyrządzili trzy dość pracochłonne dania: chłodnik z zielonego groszku z jogurtem i dorszem gotowanym na parze, risotto borowikowe z orkiszem oraz curry z kurczakiem i ryżem basmati. Udało się wszystko zrobić na czas dzięki wielofunkcyjnemu urządzeniu Cuisine Companion, które m.in. rozdrabnia, miksuje, ubija i gotuje.