Na piątych z cyklu warsztatach w Poznaniu w ramach wspólnego gotowania pożegnamy ostatecznie wakacyjny sezon i poznamy "Smaki końca lata", a naszym przewodnikiem będzie szef kuchni Kuchi dla Dragona Krzysztof Ławniczak. Podczas wspólnego gotowania wypróbujemy przepis na autorską zupę warzywną z kalarepą i kalafiorem, a następnie wykonamy wykwintne risotto z wędzononą makrelą i suszonymi pomidorami. Krzysztof Ławniczak zdradzi też receptę na najlepszy, rozgrzewający deser - racuchy z twarogiem , sezonowymi owocami i sosem z białej czekolady.
Zapisów na każdą edycję warszytatów prosimy dokonywać przez wysłanie zgłoszenia (w tytule miasto i data I NUMER warsztatu) na adres mailowy:
zelmer@targsniadaniowy.pl
Wraz z Mecenasem Kulinarnym zaprosimy również facebookowych fanów Targu Śniadaniowego i uczestników warsztatów do licznych konkursów, w których będzie można wygrać sprzęt kulinarny Zelmer.
Patronem medialnym cyklu "Świeża Inicjatywa" jest Magazyn Kuchnia
Aktualne informacje o warsztatach i zapisy na nie można znaleźć na stronie warsztatowej: https://www.facebook.com/events/1611440625805781/
oraz fanpage'ach Targu Śniadaniowego:
źródło: Okazje.info