Zapraszamy na kolejne bezpłatne warsztaty na Targu Śniadaniowym!
Podobnie, jak w ubiegłym roku przez całe lato i jesień razem z Mecenasem Kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer organizujemy dla wszystkich fanów gotowania na cykl warsztatów kulinarnych "Świeża Inicjatywa".
Podczas spotkania warsztatowego w Warszawie na ursynowskim targu Kuba Korczak zaznajomi uczestników z najbardziej sezonowym produktem przełomu lata i jesieni - grzybami. Na warsztatach "Grzybowe love" nauczymy się między innymi jak przygotować orientalny krem z kalafiora romanesco z kurkami, spring rolls z grzybami azjatyckimi czy domowe pappardelle z sosem z podgrzybków redukcją czerwonego wina pangrattato z owczym serem i rozmarynem.
Niedzielne warsztaty w Poznaniu w Parku Wodziczki odbędą się pod hasłem "Serce na żołądku". W krainę niekonwencjonalnych smaków uczestników wprowadzi artysta Włodzimierz Zapart, który gotuje z serca i pasji od wielu lat. Wykształcenie artystyczne sprawia, że każde danie jest niczym nowe dzieło sztuki. W menu pojawią się takie specjalności jak jabłka nadziewane wątróbką, płonące brzoskwinie czy krem pomidorowo-paprykowy i sakiewki z sercem na żołądku.
Zapisów na każdą edycję warszytatów prosimy dokonywać przez wysłanie zgłoszenia (w tytule miasto i data I NUMER warsztatu) na adres mailowy:
zelmer@targsniadaniowy.pl
Wraz z Mecenasem Kulinarnym zaprosimy również facebookowych fanów Targu Śniadaniowego i uczestników warsztatów do licznych konkursów, w których będzie można wygrać sprzęt kulinarny Zelmer.
Patronem medialnym cyklu "Świeża Inicjatywa" jest Magazyn Kuchnia
Aktualne informacje o warsztatach i zapisy na nie można znaleźć na stronie warsztatowej:
oraz fanpage'ach Targu Śniadaniowego:
źródło: Okazje.info