Zapraszamy na kolejne bezpłatne warsztaty na Targu Śniadaniowym!

Podobnie, jak w ubiegłym roku przez całe lato i jesień razem z Mecenasem Kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer organizujemy dla  wszystkich fanów  gotowania na cykl warsztatów kulinarnych "Świeża Inicjatywa".

Podczas spotkania warsztatowego w Warszawie na ursynowskim targu Kuba Korczak zaznajomi uczestników z najbardziej sezonowym produktem przełomu lata i jesieni - grzybami. Na warsztatach  "Grzybowe love" nauczymy się między innymi jak przygotować orientalny krem z kalafiora romanesco z kurkami, spring rolls z grzybami azjatyckimi czy domowe pappardelle z sosem  z podgrzybków redukcją czerwonego wina pangrattato z owczym serem i rozmarynem.

Niedzielne warsztaty w Poznaniu w Parku Wodziczki odbędą się pod hasłem "Serce na żołądku". W krainę niekonwencjonalnych smaków uczestników wprowadzi artysta Włodzimierz Zapart, który  gotuje z serca i pasji od wielu lat. Wykształcenie artystyczne sprawia, że każde danie jest niczym nowe dzieło sztuki. W menu pojawią się takie specjalności jak jabłka nadziewane wątróbką, płonące brzoskwinie czy krem pomidorowo-paprykowy i sakiewki z sercem na żołądku.

Zapisów na każdą edycję warszytatów prosimy dokonywać przez wysłanie zgłoszenia (w tytule miasto i data I NUMER warsztatu) na adres mailowy:

zelmer@targsniadaniowy.pl

Wraz z Mecenasem Kulinarnym zaprosimy również facebookowych fanów Targu Śniadaniowego i uczestników warsztatów do licznych konkursów, w których będzie można wygrać sprzęt kulinarny Zelmer.

Patronem medialnym cyklu "Świeża Inicjatywa" jest Magazyn Kuchnia

Aktualne informacje o warsztatach i zapisy na nie można znaleźć na stronie warsztatowej:

oraz fanpage'ach Targu Śniadaniowego:

Warszawa

Sopot

Poznań

źródło: Okazje.info