Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 1 jajo
  • 1 żółtko
  • sól
  • oliwa
  • woda
  • białko do smarowania

Farsz

Sposób przygotowania

Ciasto zarabiamy w misce i dokładnie wyrabiamy na blacie.Pozostawiamy przynajmniej na 20 min aby odpoczęło. Z serów i części cukru pudru robimy farsz. Z jogurtu miksujemy z miętą i odstawiamy do lodówki - możemy odrobinę posłodzić cukrem pudrem. Ciasto rozwałkować cienko. Do połowy ciasta Nakładamy małą łyżeczką ser i malinę - jak jest duża to połowę.

Drugą połowę smarujemy białkiem i przykrywamy farsz tak abyśmy mogli ładnie wyciąć kwadraty.Możemy teraz zamrozić nasze ravioli lub od razu je ugotować.

Podajemy z chłodnym sosem i cukrem pudrem oraz świeżymi malinami.

Fot. Materiały partnera

Autor

Ewa Olejniczak

źródło: Okazje.info