Składniki

  • Jesiotr
  • masło
  • koper
  • młoda kapusta
  • boczek
  • masło
  • ocet jabłkowy
  • bób
  • sos ze smardzy
  • sos z kurczaka
  • liście kalafiora
  • szczaw
  • kwiat gorczycy

Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić masło utrzymywać temp. 50st Celsjusza ,udusić w nim filety z jesiotra z koprem przez 20 min.

Kapustę przekroić na pół i usmażyć na patelni z boczkiem do złotego koloru, dodać zimne masło i podlewać tłuszczami kapustę przez 5 min. odstawić w ciepłe miejsce. Wykroić głąb i rozdzielić liście. Doprawić octem i olejem z boczku.

Bób zblanszować i obrać.

Rybę pokroić na kawałki serwować z sałatką z kapusty, sosem z kurczaka, oraz sosem ze smardza, udekorować liśćmi kalafiora, szczawiu i kwiatami gorczycy .

Fot. Materiały partnera

źródło: Okazje.info