CIASTA, DESERY Baba szafranowa 4/93 Babeczki z czekoladowymi truflami 5/7 babeczki z malinami i czekoladą 7/72 babka waniliowo-kardamonowa 12/46 banany mrożone w czekoladzie 11/71 banany pieczone z wiśniami 5/57 banany z serkiem mascarpone 7/45 batoniki orzechowo-czekoladowe 2/77 beziki z jagodami 8/37 białe czekoladki z czarnym sezamem 2/41 "biszkopt" na mące macowej 10/59 biszkoptowa rolada z nadzieniem śmietanowym 10/65 black bun (szkocka "czarna bułka"- korzenne kruche ciasto z bakaliami) 12/95 cassata siciliana (włoski sernik z sera ricotta z kandyzowanymi owocami) 4/72 chałka z masłem orzechowym 4/78 Christmas cake (angielskie ciasto z bakaliami i alkoholem) 12/85

Ciasta: cytrynowe 1/67 figowe 8/60 francuskie z morelami 7/72 korzenne czekoladowe 12/9 makowo-pomarańczowe 3/6 z marcepanem i żurawiną 9/72 z nektarynkami 7/72 z ricottą 5/78 ze śliwkami na oliwie 9/5

Ciastka: brązowe duńskie (cienkie pierniczki) 3/67 imbirowe 3/67 marcepanowe 3/68 maślano-korzenne ("pieprzowe orzechy") 3/68 z czekoladą 9/62 z dżemem malinowym 3/68

Clafoutis: jagodowe 7/73 z brzoskwiniami 10/40 z czereśniami 6/28 z jabłkami i calvadosem 9/83 confit z pomarańczy z sorbetem z wina 1/66 cr?me br?lée ze śliwkami 9/55 czarne makaroniki z kremem 2/44 czekolada żurawinowa 11/6 czekoladowa kostka z kabaczkiem 10/8 czekoladowe kulki z whisky 12/21 deser lodowo-sorbetowy 7/63 deser śmietanowo-jogurtowy z malinami 8/81 deser z mascarpone i jagód 8/36 donaty dla dorosłych (drożdżowe ciastka z sosem z likieru Advocaat) 2/79 drożdżówki z makiem i żurawinami 9/71 eklerki z kremem żurawinowym 9/72 "faworki" czekoladowe (pierożki z nadzieniem czekoladowym, smażone jak faworki) 2/6 fraises Romanoff (truskawki z lodami i likierem Cointreau) 6/67

Galaretki: owocowa 11/52 z jagód lub jeżyn 8/38 z malinami 7/50 z marakui z truskawkami i bitą śmietaną 6/62 granita grejpfrutowo-truskawkowa 7/47 granita z truskawek z czerwonym winem 6/63 gruszki w czekoladowej piance 5/59 gruszkowa terrina z lodami bazyliowymi 9/49 hot cross buns (angielskie bułeczki drożdżowe z bakaliami) 4/72 karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem 7/79 karmelizowane figi 8/53 "kawior" z truskawek na kremie z białej czekolady i zielonego pieprzu 6/65 kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą 6/65

Konfitury: pomarańczowa z rozmarynem 5/69 truskawkowa klasyczna 6/68 truskawkowa z cukrem żelującym 6/68 truskawkowa z czarnymi jagodami, jabłkiem i likierem 6/68

Kremy: cytrynowo-limonkowy 1/65 morelowo-jogurtowy 8/52 rabarbarowy z bezą i ricottą 6/58 z winem sauternes 5/83 kruche ciasteczka "wiatraczki" 2/75 kutia z makaronem miodowym 12/54

Lody: jagodowe 8/35 szampańskie 7/50 truskawkowe 6/67 magdalenki z polewą amaretto 12/46 makaroniki cytrynowo-kokosowe 1/65 malinowe parfait 5/55

Masy do mazurków: kajmakowa (w tekście artykułu) 4/56 makaronikowa (w tekście artykułu) 4/56

Mazurki: królewski 4/55 migdałowy 4/57 pomarańczowy 4/92 mille-feuille z gorzkiej czekolady z kokosem i mango 10/78 mousse ? la fraise (mus truskawkowy ze śmietaną i pianą z białek) 6/67 mrożona rolada kokosowa 5/59 muffinki korzenne 7/53 muffiny dyniowe 11/52 mus truskawkowy "Kremowe Malene" 5/45 mus waniliowy z sosem pomarańczowym 12/45 muszelki z masą lemon curd 7/7 napoleonki z mandarynkami 1/68 obwarzanki 2/78 om ali - egipski deser z ciasta francuskiego i bakalii 7/67 owoce z kruszonką 6/42 owocowe konfitury do herbaty 11/29 panpepato (włoskie ciasto z bakaliami i pieprzem) 12/83 Pavlova ze śliwkowym purée i owocami leśnymi 9/57 parfait z kaszy gryczanej z gorzką czekoladą, malinami i koniakiem 10/77 pączki orientalne 2/77 pączki piwne 2/79 piernik lekki jak puch 12/54 pierścień drożdżowy 4/72 placek czekoladowy z wiśniami i alkoholem 5/34 placuszki z jabłkami w sosie winno-korzennym 9/55 pomelo w szampańskiej galaretce 5/57 pudding z babki drożdżowej 4/52 pudding z syropem klonowym i orzechami pekan 2/36 racuchy jabłkowe z lodami calvadosowymi 9/57 racuszki cynamonowo-cytrynowe z malinami i miodem 7/29

Rogaliki: Vinenki (bułgarskie, nadziewane rachatłukum i orzechami) 3/28 waniliowe 12/46 z powidłami strzeleckimi 9/52 sałatka z truskawek i mięty zapiekana pod cytrynowo-waniliowym kremem 6/63

Serniki: na zimno z jagodami i jeżynami 8/39 wiedeński 4/93 wiedeński z brzoskwiniami 4/6 z wiśniami i czekoladą 4/30 strawberry fool (mus truskawkowy z likierem Grand Marnier) 6/67 strawberry trifle (tort truskawkowy z kremem waniliowym) 6/67 śliwki suszone z migdałami w miodzie 6/77 śniegowe kuleczki Kubusia Puchatka (pieczone kuleczki ze słodkiego ciasta, obtaczane w cukrze pudrze) 6/42

Tarty: daktylowa 3/72 gruszkowa 12/41 jabłkowa z lodami 10/7 limonkowa makowa z kremem cytrynowym i marakują 12/79 truskawkowa z kremem migdałowym 8/76 z bezą i porzeczkami 9/7 z białym kremem i jagodami 8/35 z kremem lemon curd 1/69 z żurawinami 9/72

Torty i torciki: agrestowy z kremem szampańskim 7/72 czekoladowo-bakaliowy z lodami kokosowymi 1/60 czekoladowo-kokosowy 12/10 bezowo-brzoskwiniowy, mrożony 6/6 filo z kremem cytrynowym (Grecja) 4/73 kawowo-czekoladowy 1/62 letni panettone 7/31 Sachera 1/7 z musem herbacianym 8/7 Torta di Navacchio (włoskie ciasto z mąki tortowej i ziemniaczanej) 6/77 trufle czekoladowe z niespodzianką 2/35

Truskawki: dla dwojga (z bitą śmietaną, macerowane w szampanie) 1/30 w czekoladzie 6/67 z bitą śmietaną 6/67 z jogurtem 6/67 z octem balsamicznym 6/67 z pieprzem 6/67 z szampanem 6/67 truskawkowy sos do deserów 6/67 waniliowe muffinki 6/42 waniliowe risotto lodowe 12/46 wędzone morele z cytrusowym mascarpone 8/69 zabaglione na szampanie 7/50 zapiekanka serowa z gruszkami 5/41 zefir malinowy ze śmietanką 5/55 zupa czekoladowo-fiołkowa z sorbetem z palonego masła 10/79

KOKTAJLE, NALEWKI, NAPOJE ajran (napój z kwaśnego mleka, przyprawiony czosnkiem) 2/25

Drinki i napoje z alkoholem: Andel's Cobbler (wódka ze świeżymi owocami) 6/90 Blood Bull (wódka z sokiem pomidorowym i bulionem) 1/22 Blue King (rum z blue curaçao i sokiem żurawinowym) 2/90 Cacao & Chilli Martini (wódka z likierem z kakao i chilli) 4/98 cava z kandyzowanym imbirem 12/76 Cosmopolitan 1/19 Grand'O (likier Grand Marnier z sokiem pomarańczowym) 11/21 Ginger Manhattan (whisky z wermutem i imbirem) 1/21 Kiwi Style (wódka z kiwi) 5/90 korzenne grzane wino 12/73 Lalala Drink (wódka cytrynowa z sokiem z cytrusów) 3/90 Mojito 1/89 nalewka "Cztery Pory Roku" (na mleku i pędach sosny) 12/88 nalewka z truskawek 6/68 Pierwsza Gwiazdka (bourbon z mrożonymi truskawkami) 12/98 Pineapple-Cardamon Flirtini (wódka z sokiem ananasowym i ziarnami kardamonu) 1/24 Raspberry James (whisky z malinami) 9/90 Singapore Sling (dżin z mieszaniną likierów i soków owocowych) 7/15 Strawberry-Balsamico Margarita (tequila z syropem truskawkowym) 1/23 Strawberry Kiss (z białym rumem i amaretto) 6/66 Strawberry Margarita (z białą tequilą) 6/66 Strawberry Martini (z czystą wódką i likierem z czarnej porzeczki cr?me de cassis) 6/66 Sweet Midori (wódka z likierem melonowym) 7/90 Tangerine Breeze (wódka mandarynkowa z sokiem żurawinowym i pomarańczowym) 11/21 z guawy (rum albo whisky z sokiem z guawy) 11/51 tequila coctail (tequila z sokiem z kaktusa) 1/33 Złoto Rotundy (Goldwasser z koniakiem, amaretto i sokiem z limonki) 8/90 energetyzujący koktajl z jogurtu i herbaty matcha 10/66 koktajl malinowo-imbirowy 7/32 koktajl owocowy z otrębami 4/80 lemoniada angielska (z brązowym cukrem i miętą) 6/42 lemoniada rabarbarowa 6/53 matcha latte 10/63 shake daktylowy 1/33 słodka mrożona herbata (sweet ice tea) 1/29 Zinger - drink z pędów młodej pszenicy 4/44

SAŁATKI, SURÓWKI bananowa 11/71 cytrusowa mozzarella z pomidorami i świeżym rozmarynem 5/52 cytrusowa sałatka z fetą i krewetkami 2/48 gruszkowa z orzechami i serem 8/62 karczochy z rabarbarem i pomarańczami 6/55 letnia sałatka "Cztery ziarna" z czosnkiem i ziołami 8/30 makaronowo-paprykowa 5/53 na ciepło: z radicchio i fety 2/36 owocowa "Mojito" 8/32 rukola z wędzonym kurczakiem i figami 5/48 włoska pomidorowo-chlebowa 9/29 z awokado ze szparagami 4/24 z czerwonych pomarańczy 5/69 z fasolki i kurek na ciepło 8/53 z kurczaka i awokado w sosie musztardowym 10/23 z kurczaka i dzikiego ryżu 8/86 z kurczaka i sezamu 8/79 z melona, arbuza i solonej ricotty 5/78 z pieczonych owoców na ciepło 12/77 z pszenicą farro 12/12 z selera i kurczaka, z sosem z czarnej porzeczki 3/8 ziemniaczana z pesto 6/46 z soczewicy, ze świeżymi ziołami 6/28 z wędzonym kurczakiem i soczewicą 8/68

PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI biały ser z wędzoną makrelą 8/66 carpaccio: z lucjana 11/10 z mango i mozzarelli 8/52 z tuńczyka, podane ze świeżymi prawdziwkami 9/40 chrupiące krewetki w ziołowej panierce z dipem z bryndzy 2/49 chrupiący boczek z melasą i rabarbarem 6/56 chorizo z czosnkiem 9/25 czarne grissini 2/44 czarno-biała sałatka z mozzarelli i oliwek 2/40 frittata z wędzonym pstrągiem 8/65 gorgonzola z owocami pigwowca w syropie 11/34 grillowany ser halloumi z dżemem gruszkowym i chilli 4/80 grzanki z kozim serem 3/59 grzanki z szynką i rukolą 9/24 jabłka z kiełbasą i śledziem 3/39 jajecznica z fasolką szparagową 11/27

Jajka: herbaciane (gotowane w herbacie) 4/47 kiszone po rosyjsku (w kminkowej zalewie) 4/49 po panagiursku (jajka w koszulkach podane z jogurtem czosnkowym) 3/27 po szkocku (obtoczone mięsem mielonym i smażone), podane ze szkockim serem i piklami 1/42 przepiórcze w buraczkach 4/47 w galarecie 8/80 w zalewie octowej z przyprawami (pikle jajeczne) 4/49 kanapka z pieczonym indykiem 9/63 kanapki z białymi kiełbaskami i gruszką 7/45 kiełbaski w kruchym cieście 11/51

Koreczki: kolorowe (z pomidora, sera żółtego i szynki parmeńskiej) 9/25 z grillowanej cukinii i marynowanej piersi kurczaka 6/81 z krewetek i awokado 6/81 z sera mozzarella i anchois 6/81 krakersy na jeden ząb 11/47 kremowy omlet z łososiem i rukolą 4/78 krewetki czosnkowe 9/24 krewetki w marynacie musztardowej 10/20 łosoś marynowany w białym winie i czerwonej cebuli, na sałacie lodowej 6/81 miniburgery z sałatką z awokado, pomidorów i mięty 11/48 oliwki z szynką i serem 9/24 omlet Columbo (z żółtym serem) 1/30 paluszki grissini z szynką parmeńską i rukolą 6/80 parfait z wątróbek 10/37 parmezanowy popcorn 9/64 pasta z parmezanem (Simpson Cheese) do gorących grzanek 3/75 pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym 10/26 puszysta jajecznica chrzanowa 4/76 ruloniki z łososia faszerowane twarożkiem i pesto 6/46 ruloniki z tortilli z łososiem (wariacja na temat sushi) 9/65 smażone banany z sosem orzechowym (kwadu nankate) 11/71

Śledzie: piernikowe 9/83 po galicyjsku (z sałatką z jajka, cebuli i jabłka) 1/83 w śmietanie, z chutneyem z cebuli 12/54 ślimaczki z ciasta francuskiego z nadzieniem z pesto 6/48 tapenada - pasta oliwkowa do grzanek 9/25 tartaletki z pomidorami i musztardą Dijon 6/28 tatar z argentyńskiej wołowiny 1/8

Terriny: śródziemnomorska z sosem pietruszkowym 4/84 warzywna z trzech musów 4/82 z królika 4/8 z łososia i przegrzebków 4/83 z niebieskim serem i orzechami 4/85 trio z ryb: tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese (galaretka) z łososia, tuńczyk marynowany w occie sherry z imbirem 1/60 ziołowy chlebek z tapenadą 11/83

POTRAWY MĄCZNE, RYŻ, KASZE aromatyczny kuskus z miętą 12/73 azjatycki makaron na ostro 8/62 bagietki 7/55 banica (bułgarska zapiekanka z serem i ciastem filo) 3/25 bliny ze śmietaną i kawiorem 5/30 błykawiczna owsianka z owocami i miodem 4/76 brioszki 7/56 chleb kukurydziany z pestkami dyni 6/77 ciasteczka z płatków ryżowych z pieprzem 4/44 coccoli (kuleczki z ciasta na pizzę, smażone w oleju) 6/75 croissanty 7/56 czarny makaron z wędzonym pstrągiem i sosem serowym 2/44

Focaccia: razowa z warzywami 6/72 szafranowa z suszonymi pomidorami 6/71 "Trzy smaki" (cebulowa, pomidorowa i serowa) 8/31 z ośmiorniczkami 6/73 z szałwią 6/70 grahamki z bananem 6/61 kushari - egipskie danie z ryżu, makaronu, soczewicy i czosnku 7/64

Lazania: z bakłażanami 2/36 z prawdziwkami 9/40 z wędzonym halibutem 11/83

Makarony: kokardki z papryką i parmezanem 9/67 paccheri z pomidorkami, bazylią i ricottą 5/78 świderki z czosnkiem niedźwiedzim i kiełbaskami 4/32 wstążki w sosie pomidorowym ze szparagami 6/34 z grillowanymi warzywami, anchois i oregano 7/79 z sosem tymiankowo-pietruszkowym 7/63 z sosem z czosnku, imbiru i papryczki chilli 3/59 pierogi z kapustą i grzybami 12/52 pierożki azjatyckie won ton me (z mieloną wieprzowiną i kasztanami wodnymi) 5/24

Risotto: z kaszy orkiszowej 6/61 z przegrzebkami 1/73 z szafranem 11/74 ze szparagami i krewetkami 5/73 ze szpinakiem 10/16

Ryż: smażony z jajkiem i krewetkami 2/47 z kurczakiem w kapuście pekińskiej 3/86 z pieczarkami 3/25 z tuńczykiem i jajkiem 9/66

Spaghetti: z pesto z cukinii i anchois 9/77 z sosem anchois 3/76 z czerwonym sosem owocowym 4/44 śniadaniowe muffiny owsiane 10/60 tagliatelle z przegrzebkami i pomarańczowym zabaglione 7/83 tarta z kaszanką 7/83 tarta z wątróbkami drobiowymi 5/62

Tortille: hiszpańska - z warzywami i tuńczykiem 1/51 po argentyńsku - z nadzieniem mięsno-serowym i salsą pomidorową 1/54 po chłopsku (z ziemniakami i cebulą) 9/24 podstawowe placki na tortillę meksykańską 1/51 po karaibsku - z nadzieniem z ostrej papryczki i krewetek 1/54 po meksykańsku - z nadzieniem z mielonego mięsa, czerwonej fasoli i kukurydzy 1/54 wenezuelskie quesadillas - serowe tortille z ostrym paprykowym sosem 1/54 z farszem rybnym 1/53 zielony ryż (z herbatą matcha) 10/64

WARZYWA babeczki warzywne 4/24

Bakłażany "alla parmigiana" (pieczone z cukiniami, w sosie pomidorowym) 9/77 duszone w ziołach (adżapsandali z bakłażanów) 3/79 pieczone z kolendrą i pestkami granatu 6/36 w oliwie 9/77 botwinkowe kulki 10/59 brukselka smażona z sosem pomarańczowym 5/67 brukselki z boczkiem 12/74 bruschetta z bakłażanem i serem ricotta 5/79 caponata z pistacjami 10/69 confit z ciecierzycy 8/70 cr?me br?lée z porów i gorgonzoli 7/63 cukinie faszerowane mięsem 9/77 cykoria duszona w winie 3/64 cykoria marynowana 3/62 czerwona kapusta z suszonymi owocami 12/75 czerwona kapusta z żurawinami 3/51 duszone warzywa z kolendrą 10/5 fenkułowa tarta z łososiem 5/8 grillowana cukinia z koprem włoskim i salami 5/47 kabaczek i oscypek na cieście francuskim 10/8 kalarepki z farszem 5/39 kapusta faszerowana 6/28 kompozycja warzyw "bomba witaminowa" 9/64 koper włoski zapiekany w cukinii 1/76 kotleciki z ciecierzycy (falafel Beaty Ibrahim) 2/25 liście szpinaku z kurkami i szpinakiem 8/8 mahszi - egipskie gołąbki z baraniną i cynamonem 7/66 młode ziemniaczki z rzodkiewką i oregano 5/50 młody bób z marchewką i bryndzą 7/8 panelle (placki) z ciecierzycy 8/71

Pasty: bakłażanowa (muttabal) 2/27 z bobu i wędzonego pstrąga 7/8 z ciecierzycy (hummus) 2/25 z ciecierzycy i czosnku 8/73 z pieczonych warzyw (bułgarskie kiopołu) 3/28 pasztet z cieciorki i czerwonej fasoli 3/76 patatas bravas (ziemniaki duszone z sosem pomidorowo-czosnkowym) 9/24 prażonka z ognia (ziemniaki prażone z kapustą, boczkiem, cebulą i jajkami w żarze ogniska) 2/8 "ptasie mleczko" ogórkowe 10/57 purée ziemniaczane z korniszonami 6/29 seler z makrelą, jajkiem i pietruszkowym pesto 5/49 soczewiaki (bułeczki ziemniaczane z farszem z soczewicy) 8/43

Szparagi : sezamowe 5/73 w cieście piwnym z sosem aioli 5/73 zapiekane w winie 5/74 z migdałami 5/73 szpinak z rodzynkami, orzeszkami piniowymi i jogurtem 9/49 szpinakowe roladki 4/24

Tarty: pomidorowa 9/30 rabarbarowo-szparagowa 6/57 z cykorią 3/62; 5/62 z młodą marchewką i wędzonym boczkiem 5/61 z pomidorami 5/61 z ziemniakami i tapenadą 5/63 warzywa z tofu 10/44 warzywa w galarecie 4/24 zielony ryż 10/64

Ziemniaki: pieczone z szałwią 8/62 zapiekane w sosie maślano-serowym 9/86 z zaspy (pieczone na ognisku w śniegu) 2/8

GRZYBY grzyby ? la frytki 11/42 grzyby zapiekane z serem 11/42 kulebiak grzybowy 5/43 kulebiak z kapustą, świeżymi grzybami i trocią 9/40 salceson z leśnych grzybów 9/39 schab faszerowany leśnymi grzybami z sosem i purée z selera 11/40

ZUPY bananowa z curry 11/68 bográcsgulyás - węgierska gulaszowa 10/35

Chłodniki: bułgarski - tarator 3/27 ogórkowe gazpacho z krewetkami 9/8 ogórkowy z krewetkami i arbuzem 7/59 piwny z owocami pigwowca 11/35 z buraków, z imbirem i wasabi 8/80 z cukinii 8/60 cioppino (zupa włoskich rybaków - z owocami morza) 1/33 czarno-biała (z czarnej fasoli i sera) 2/42 czekoladowa 4/44 czosnkowa 5/83 dyniowa z pistacjami 10/33 gęsta zupa z bobiku z pomidorem, czosnkiem i miętą (ful Mdamass) 2/27 hiszpańska rybna z chorizo 12/32 korzenna marchewkowa 10/34

Kremy: marchewkowy z mlekiem kokosowym 11/49 zielony (z cukinii i szpinaku, z bazyliowym pesto) 4/24 z fenkułów 5/8 z krewetek i słodkich ziemniaków 2/49 z rzodkiewki 7/86 z żółtej papryki, fasoli i prażonych pistacji 10/71 kurkowa z koprem włoskim i suszonym pomidorami 8/8 laksa - gęsta kokosowa zupa azjatycka 5/25 limonkowa z kurczakiem 10/32 marchewkowo-pomarańczowa z kolendrą 5/65 minestrone 6/31 minestrone z papryki i młodej kapusty z tymiankiem 7/79 miso z krewetkami 10/44 musztardowa z grzybami 10/25 pomidorowa z oliwą bazyliową 9/31 piwna z serem 11/83 rosół z węgorza 8/26 rozgrzewająca - z papryczką chilli i imbirem 3/59 spas (ormiańska zupa jogurtowa z ryżem) 11/27 szkocki krupnik z zimowymi warzywami korzeniowymi 1/44 szparagowo-waniliowa 5/74 wiejska z czarnej fasoli 10/31 włoska rybna (z winem pinot grigio) 7/82 wodzionka z chleba prądnickiego 7/35 z cykorii, okraszona boczkiem 3/64 z dorsza (z szafranem i sokiem z cytrusów) 6/8 z groszku z dodatkiem pesto 6/48 z jagnięciny (minestra sudicia) 4/89 z karpia, na sposób węgierski (z papryką i pomidorami) 12/68 z pieczonych pomidorów 10/34 z pokrzyw 3/25 z przegrzebków (chowder) 1/72 z pszenicą farro 12/12 z suszonych śliwek 3/62 z zielonego groszku 6/82 ze słodkich ziemniaków, z kasztanami 12/72

DRÓB cake z kurczakiem i estragonem 6/29 confit z gęsich żołądków 3/51 cytrusowa gęś 12/71 eskalopki z kurczaka w pomidorach 7/79 gęś nadziewana jabłkami 11/58

Kaczka: nadziewana jabłkami macerowanymi w calvadosie 9/83 pieczona w sosie orzechowym 3/79 pieczona z kapustą pak choi 3/34 z czereśniami i miętą, w łódeczkach z sałaty 7/30 z gryczanym makaronem soba 10/48

Kurczak: ananasowo-ziołowy 4/94 curry na zielono 7/24 kokosowy na szpinaku 6/86 w malinowej marynacie 8/52 w winie z ziołami 5/43 z kolendrą i makaronem 5/5 z mango i mlekiem kokosowym 10/46 z pomidorami, morelami i imbirem 3/59 pasztet drobiowy z pistacjami 4/66 pieczona gęś z czerwoną kapustą 11/5 piersi indyka szpikowane sardelowym masłem i szałwią 12/58 pierś indyka wędzona w herbacie, podana z sałatką z gruszek i suszonych śliwek 2/61 pularda nadziewana truflami 8/83 roladka z kaczki i foie gras 1/60 roladki z kurczaka z sosem malinowym 7/63 szaszłyki z kurczaka z sałatą z winegretem 6/83 tadżin z ciecierzycy i kurczaka 8/72 udka kurczaka w marynacie arbuzowo-musztardowej 10/23 udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami 4/65 wątróbki po gruzińsku (duszone z ziołami, pieczarkami i winem) 3/79 wątróbki smażone z jabłkami 3/51 wątróbki z czarnymi porzeczkami na sałacie 3/49 zrazy z indyka z pistacjami 10/70

MIĘSO chilli con carne 1/29 chorovac z wieprzowiny (ormiańskie szaszłyki) 11/29 cielęcina w miodzie 2/54 comber sarni 4/65 curry z wołowiny 7/24 eskalopki cielęce 1/35 gicz cielęca w warzywach 4/62 głowizna jagnięca 2/27 gotowana golonka z purée z groszku 4/32 golonka po bawarsku 4/61 grasica cielęca z figami 3/51 grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą 10/55 grillowany kebab z baraniny z sosem pomidorowym 9/49 gulasz wieprzowy z bananami i soczewicą 11/71 jagnięcina w owocach pigwowca 11/32 jagnięcina w warzywach 3/27 karkówka z sałatką grecką 7/45 kiełbaski jagnięce z ryżem 8/66 kotleciki baranie w cieście francuskim 11/83 kotleciki jagnięce z sosem awokado 4/88

Kotlety mielone: z cukinią i szczypiorkiem 3/42 z kalafiorem i kapustą pekińską 3/41 z marchewką i czerwoną soczewicą 3/43 z papryką 3/45 z pieczarkami i serem 3/44 z selerem i ogórkiem kiszonym 3/41 królik w musztardzie i rozmarynie 6/29 królik z farmy duszony z pieczarkami i winem 4/8 łopatka wieprzowa z owocami pigwowca 11/35 młode jagnię pieczone z ziemniakami 4/88 osso buco (gicz cielęca gotowana z warzywami) 2/82 pieczeń wieprzowa w pomarańczach 5/41 pieczeń wieprzowa z owocami pigwowca i granatami 11/33 pieczony schab wieprzowy faszerowany figami 12/56 polędwica wołowa ? la Wellington 12/60 polędwica wołowa pieczona, podana z bobem i grzybami 2/57 polędwica wołowa z sosem krewetkowym i zapiekanką z ziemniaków 1/8 polędwica z sarny w musie grzybowym 9/40 rago?t z jagnięciny z kaszą orkiszową 4/88 rolada cielęca z serem wołoskim i szpinakiem 2/58 rostbef w cukrze trzcinowym i żurawinie 4/16 schab faszerowany pistacjami 10/71 schab w musztardowej skorupce 4/67 schab wieprzowy z krewetkami, pieczony w imbirowej glazurze 2/57 schab z dzika po burgundzku, z brukselką 2/61 schab z kością 4/61 stek z rostbefu z dżemem pomarańczowym i musztardą 10/25 szaszłyki satay z baraniny 5/26 szynka pieczona z owocami 4/67 szynka w żurawinie 1/90 tarta z wieprzowiną i suszonymi pomidorami 5/60 tureckie klopsiki z jogurtem miętowym 8/60 udziec jagnięcy po francusku (pieczony z musztardą, pietruszką i tymiankiem) 4/62 udziec jagnięcy pieczony w ziołach 5/83 uniwersalne rago?t mięsne (jako baza dla różnych dań) 3/33

Wołowina: Wellington "mini" 10/39 z chilli i sosem ostrygowym 10/46 z owocami pigwowca po grecku 11/31 z sosem grzybowym 10/48 wątroba barania z kminkiem 9/49 zapiekanka z sarniny 1/44 żeberka z ostrygowym sosem 7/40

RYBY, OWOCE MORZA aromatyczne curry z krewetkami 2/51 biała ryba w warzywach (papryka, cukinia, pomidory) 5/39 ceviche z przegrzebków 1/71 curry z krewetek 7/24

Dorada: pieczona, szpikowana czosnkiem, solą morską i tymiankiem 12/38 pieczona w soli 5/69 z olejem migdałowym 1/83

Dorsz: pieczony, zawijany w sałatę rzymską 6/8 w jogurcie z szafranem 11/75 z groszkiem 8/27 duszona ośmiornica ze szpinakiem 11/75 flądra w soli 8/27 flądra z porami 8/27 goujon (paluszki) z soli, z błyskawicznym sosem pietruszkowo-kaparowym 12/34 grillowane krewetki z bekonem 6/83 grillowany łosoś w sosie teriyaki 6/83 halibut z bobem i miętą 7/61 halibut z selerem, w sosie z porów 3/8 homar z miętą i chilli 7/45 karasie w śmietanie 8/43

Karp: nadziewany kaszą gryczaną 12/66 orientalny 12/68 po staropolsku 12/64 smażony na maśle ze świeżym chrzanem (postny karp Cecylii) 1/83 w winie 12/68 z macą 12/68 z cytryną 7/45

Krewetki: tygrysie w pomidorach z fetą 7/16 z papajową musztardą 9/8 z pastą z awokado i kukurydzy 2/51 krewetkowe roladki z sosem z pomarańczy i chilli 2/11 krewetkowy śródziemnomorski przysmak 2/47 lucjan w sosie escabéche (z papryki, cebuli i oliwek) 11/11

Łosoś: marynowany w occie spirytusowym z przyprawami 8/26 na parze w sosie cytrynowo-koperkowym 8/76 "na szybko", z ziemniakami z pieca 12/34 pieczony z pomidorami i oliwą cytrynową 8/60 pieczony z zieleniną i sosem Marie Rose (z majonezu, keczupu i tabasco) 8/29 wędzony, z chrzanowym kremem 8/66 w buraczanej marynacie 4/30 małże w sosie jabłkowym 5/86 małże z chilli 8/83 okoń morski zapiekany z sosem z żółtej papryki 1/11 ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową 5/51 pieczona sola z rabarbarem 6/54 pieczony pstrąg z ostrym pesto 6/50 przegrzebki po szkocku, z kaszanką i zimową sałatką 1/42 przegrzebki z boczkiem i masłem miętowym 5/34 przegrzebki zapiekane z cebulą 1/72 pstrąg z orzechami 3/79 racuszki z piklinga 8/27

Ryba: curry 7/25 pieczona z imbirem i papryczką chilli ("zdrowa ryba") 3/59 pieczona z warzywami w paczuszce z folii 3/34 w cieście z cytrusami 2/65 w orzeszkach ziemnych z bananami 11/71 rybna zapiekanka z cykorią 3/64 rybne kluseczki (quenelles) 8/83 sandacz pod grzybową łuską 9/38 sandacz z piernikiem 12/86 sardynki z kolendrą 7/45 sum po królewsku z maślakami 8/43 śledź w cydrze z bazylią 8/26 śledź z ziemniakami 8/26 świeże ostrygi na sposób tradycyjny (podane na lodzie lub soli, przyprawione pieprzem i sokiem z cytryny) 5/31 tarta z łososiem 5/63 tort rybny z bitą śmietaną 4/44 troć lub pstrąg z grilla 8/53 tuńczyk i łosoś z melonem miodowym 3/11 tuńczyk w sezamie 1/83 turbot w cieście filo 1/60

SOSY, PRZYPRAWY, DODATKI chutney z rabarbaru 6/54 domowe pesto 6/44 ostra konfitura z pomarańczy i cebuli (mostarda) 3/76 salsa truskawkowa 6/67

Sosy: mięsny bez pomidorów 2/65 pomidorowy pełen warzyw 6/32 średniowieczny jance (szafranowy), do mięs z grilla 11/75 z pomidorów i płatków róży 9/32 żurawinowy 12/75 zielone masełko z herbatą matcha 10/67