Bajgiel z jarmużem 8/56
Bajgiel z łososiem, sałatą i ogórkiem 5/18
Chrupiące kanapki z gruszką i roquefortem 11/52
Greckie kieski - kanapki z fetą, pomidorem i ogórkiem 9/44
Hinduski omlet tikka masala 4/74
Jajko sadzone na szparagach 6/53
Kanapka z rostbefem i chutneyem z mango 8/55
Kanapki BLT z jajkiem 1/60
Kanapki z wędzonym schabem i twarogiem 11/44
Kiełbaski z fetą i szpinakiem 4/77
Miniomlety z kukurydzą i brokułami 9/47
Omlet z dynią i ricottą 11/35
Omlet z solirodem 7/41
Owsianka bananowa 4/77
Owsianka z wędzonym łososiem 12/68
Puszyste placuszki z syropem klonowym 4/73
Rolowany omlet z szynką i serem 10/88
Tosty z kremową jajecznicą i łososiem 4/74
Tosty z marmite i cheddarem 11/85
Twarożek z kaparami 4/78
PRZYSTAWKI I PRZEKĄSKI
Awokado faszerowane łososiem 3/72
Bliny na słono 2/49
Bruschetta z pomidorami i awokado 7/54
Buraki z jeżynami i granitą ze szczawiu 10/30
Carpaccio z sarniny z chrzanem i skórką z pomarańczy 12/19
Carpaccio z serem łomnickim i balsamem czereśniowym 11/67
Ceviche z ryb mieszanych 5/69
Chaczapuri ze szpinakiem 10/39
Chipsy z topinambura 1/54
Chrupki z pity z zatarem 10/68
Crostini z mięsem kraba 7/43
Dolmadakia - faszerowane liście winogron 8/44
Foie gras z kaczki z piernikowym crumble 12/47
Frittata z ricottą i brokułami 3/48
Gęsie pipki (gulasz z gęsich żołądków) 3/40
Grillowana gruszka z tymiankiem 10/30
Grzanki z bobem, ricottą, bazylią i miętą 4/24
Grzanki z chleba z pieczonymi pomidorami (pan con tomate) 8/64
Hiszpańskie wędliny z serem manchego i galaretką z pigwy 8/63
Jajka opiekane 4/36
Jajka przypiekane z parmezanem 4/36
Jajka w koszulkach z kaparami 4/84
Korzeń łopianu po japońsku (kinpira gobó) 6/30
Krewetki w tempurze 6/19
Kurpiowski rejbak zaparzany 8/33
Kwiaty cukinii z ricottą i pieczonym czosnkiem 7/45
Leszczyńskie sało z marynatami 11/41
Liście babki smażone w cieście 6/31
Mozzarella z salsą z oliwek i pomidorów 7/54
Oliwki z migdałami 1/57
Pieczony ser manouri z sosem malinowym 2/62
Placki z kaszy gryczanej 3/46
Pomidorowe tartaletki na cieście francuskim 9/24
Pomidory pieczone z tymiankiem 9/25
Quesadilla ze szpinakiem 7/55
Ser manouri z winnymi figami 2/62
Smażone cukinie z parmezanem (zucchine alla parmigiana) 5/76
Smażone kurki 1/26
Soliród smażony w cieście 7/41
Śledzie w oliwie 12/62
Ślimaki po burgundzku z masłem czosnkowo-ziołowym 7/66
Świeże foie gras z czereśniami i jabłkami 12/47
Tartinki z buraka z kozim serkiem 12/26
Tartinki z kozim serem i figami 10/79
Tatar z gęsi (okrasa) z kaczym jajem 12/79
Tatar z krewetek i awokado 11/52
Tatar ze śledzia 12/68
Verrines z foie gras 12/47
Wędzony łosoś z cytrynowym twarożkiem 1/61
Winogrona nadziewane serem manouri 2/62
Wrapy ? la Caesar 1/59
ZUPY
Barszcz czerwony 12/62
Biała zupa krem z kalafiora z parmezanem 6/44
Bulion z gołębi z kurkami i twarogowymi kluskami 11/43
Chłodnik z awokado 7/74
Chowder nowojorski z małżami 8/54
Czerwona zupa cebulowa 12/91
Egipska zupa melokhia (z królika i łąkowej zieleniny) 6/24
Francuska zupa rybna (bouillabaisse) 12/80
Gazpacho 8/64
Kremowa zupa z dyni 11/34
Kurpiowska zimna zupa cebulowa (woda pieprzowa) 8/34
Kurpiowska zupa dyniowa (malon) 8/36
Minestrone z ciecierzycą 1/72
Pikantna zupa z czerwonej soczewicy 3/34
Soljanka (rosyjska zupa z wołowiny, oliwek i ogórków kiszonych) 3/33
Staropolska zupa z soczewicy 4/36
Sycylijska zupa rybna 12/17
Tajska zupa z czerwonym curry 9/53
Zielona zupa minestrone 6/74
Zupa agrestowa 8/70
Zupa brzoskwiniowa 8/70
Zupa jabłkowa na kaczym rosole z serem praslickim 11/66
Zupa jęczmienna ze szpinakiem 2/70
Zupa krem z chrzanu i jabłek 4/56
Zupa krem z dyni z przegrzebkami 7/39
Zupa krem z kalafiora z przegrzebkami 7/38
Zupa krem z marchwi 4/50
Zupa krem z marchwi z kminkiem i kawiorem 7/40
Zupa krem z pasternaku z krewetkami 7/40
Zupa krem z warzyw korzennych i jabłka 1/72
Zupa krem z zielonego groszku z krewetkami 7/37
Zupa krem z zielonych szparagów ze śmietaną i kawiorem 7/38
Zupa minestrone ze szparagami 6/51
Zupa paprykowa z kremem z białej czekolady 1/28
Zupa serowa z gruy?re 9/64
Zupa z czerwonej fasoli (lobio) 10/40
Zupa z pieczonej dyni, pasternaku i cieciorki 12/78
Zupa z soczewicy i zielonego orkiszu 1/72
Zupa z topinambura 1/54
Zupa z włoskiej kapusty i roqueforta 11/84
Zupa ze szpinaku i musztardowca 5/38
SAŁATKI I SURÓWKI
Letnia sałatka z marynowanym czosnkiem 7/46
Rukola z sosem pomarańczowo-jabłkowym i kozim serem 11/80
Sałata Kuby z wędzonym łososiem 7/74
Sałata zielona z owocami 2/70
Sałatka (miszmasz) z kiełkami, soczewicą i cieciorką 5/55
Sałatka azjatycka z wieprzowiną i ananasem 5/53
Sałatka makaronowa z fasolą 5/58
Sałatka na ciepło ? la caponata 6/42
Sałatka nicejska inaczej 6/19
Sałatka owocowa 9/47
Sałatka owocowa ze słodkim "majonezem" 3/72
Sałatka szparagowa z koprem włoskim 6/53
Sałatka z białej rzodkwi 3/72
Sałatka z ciecierzycy i szpinaku na ciepło 3/42
Sałatka z fenkuła z gruszką i melonem 5/53
Sałatka z jajkami i krewetkami 5/55
Sałatka z kalafiora, owczego sera, bekonu i chilli 6/44
Sałatka z kalafiorów 9/67
Sałatka z kozim serem, borówkami i granitą jogurtową 8/86
Sałatka z mango, melona i arbuza 5/46
Sałatka z marchwi i rzodkwi z kozim serem 5/57
Sałatka z pieczonej dyni z grzankami 10/50
Sałatka z topinambura i rzodkiewek 1/54
Sałatka z ziemniaków z mielonym kminkiem 2/29
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym łososiem 5/56
Soliród z wędzonym tofu i rzodkiewką 7/41
Surówka z białej kapusty(przepis z RPA) 5/41
Surówka z fenkułu i marchewki 8/63
Tabule z quinoą i figami 10/78
DANIA GŁÓWNE
MIĘSO
Balsamki (gorzkie ogórki) faszerowane mięsem 9/81
Boczek z małżami 1/32
Burgery jagnięce z zatarem 10/68
Burrito z wołowiną i awokado 8/57
Cassoulet 3/56
Chrupiący kurczak z sałatką ogórkową 3/45
Comber jagnięcy w sosie tymiankowym 8/48
Comber jagnięcy z chutneyem z suszonych owoców (przepis z RPA) 5/46
Comber jagnięcy z sosem z oliwek i kaparów 3/67
Comber z sarny z żurawiną 10/66
Curry dyniowo-kalafiorowe z chorizo 11/36
Cynaderki wieprzowe z liśćmi brokułów 3/40
Fasola w sosie pomidorowym z boczkiem 9/20
Faszerowany udziec jagnięcy 1/17
Gicz cielęca z Loz?re 1/26
Giczki jagnięce długo duszone w winie 1/19
Golonki jagnięce w czerwonym winie z czarnymi oliwkami 4/26
Gotowana głowizna z duszonym jarmużem 11/43
Gulasz jagnięcy zapiekany w jogurcie 1/19
Hamburgery jagnięce z ostrym dżemem pomidorowym 9/19
Jagnięcina duszona w oliwie, podana z okrą 4/98
Jagnięcy karczek z jabłkiem i selerem 10/28
Karczochy faszerowane wołowiną i pomidorami 7/50
Karmelizowana wątróbka z królika na kukurydzianym ciastku 10/64
Klopsy królewieckie (z mieszanego mięsa, z anchois i kaparami) 3/33
Kotleciki jagnięce w warzywach 8/40
Kotleciki jagnięce z gruszkami curry 9/68
Kotleciki jagnięce z kolendrą i garam masala 1/17
Kotleciki wieprzowe z mascarpone 3/22
Kremowe risotto z borowikami i szynką z dzika 10/62
Królik pomarańczowo-tymiankowy 1/78
Królik słodko-kwaśny 1/79
Łopatka wieprzowa z porami 4/89
Makaron z pastą marmite, boczkiem i ziołami 11/85
Nudle z wołowiną 8/58
Ozór wołowy w zimnym sosie chrzanowym 3/40
Pierogi z farszem z sera Kozia Chałwa i szynki 11/63
Polędwica w cieście francuskim 1/38
Polędwica wołowa w sosie winnym z imbirem i grzybami 12/90
Polędwica wołowa z foie gras 11/53
Polędwiczki w cieście ziemniaczano-chrzanowym 4/54
Polędwiczki wieprzowe w sosie figowym 12/90
Polędwiczki wieprzowe z rusztu 8/65
Policzki wołowe z purée pietruszkowym 1/12
Rostbef ze szparagami i pastą tahini 6/56
Sakiewki z flaków jagnięcych (les manouls) 1/26
Schab z chorizo, konfitowaną dynią i purée ziemniaczano-pistacjowym 4/97
Stek z polędwicy wołowej z zielonymi szparagami i sosem z mango 5/70
Szaszłyki jagnięce z suszonymi morelami (sosaties; przepis z RPA) 5/46
Szaszłyki z wołowiny z raitą miętowo-jogurtową 6/19
Sznycle cielęce z sosem marchewkowo-szafranowym 10/74
Sztufada w ciemnym piwie z pokrzywami 6/59
Szynka w miodowo-musztardowej skorupce z sosem chrzanowym 4/56
Świńskie nóżki duszone w winie (la pouteille) 1/26
Udziec jagnięcy marynowany w ziołach i lawendzie 8/25
Udziec jagnięcy z masłem sardelowym 4/89
Wątróbki drobiowe po sabaudzku (w śmietanie, z pieczarkami) 3/40
Wędzona polędwiczka z jagodami goji 6/90
Wieprzowina z czosnkiem 7/48
Wietnamskie pulpeciki wieprzowe 9/54
Wołowina stir-fry z makaronem 9/54
Wołowina w ziołach z rukolą i pikantną salsą paprykową 6/38
Żeberka pieczone w sosie ostrygowym i miodzie 2/52
DRÓB
Chrupiące ostre skrzydełka 1/60
Dzika kaczka pieczona w cieście (przepis ze starożytnej Mezopotamii) 5/73
Gęsie udka z antonówkami 12/79
Gęsie wątróbki z cykorią i soczewicą 11/84
Gęś z musztardą 4/36
Gęś z wędzonymi śliwkami i grzańcem 12/79
Indyk pieczony z nadzieniem kasztanowym 11/72
Indyk pieczony z sosami pieczeniowym i żurawinowym 11/70
Kaczka z sosem jeżynowym 6/89
Kaczka z wiśniami 8/25
Korzenny gulasz z kurczakiem 2/60
Kurczak cytrynowy (poulet au citron) 5/60
Kurczak pieczony z ziemniakami i pomidorkami 2/57
Kurczak prowansalski 9/25
Kurczak w czerwonej kapuście 2/85
Kurczak w pikantnym sosie mole 2/46
Kurczak w pomarańczach 3/7
Kurczak z kuskusem i buraczanym sosem 12/30
Kurczak z trawą cytrynową 7/52
Kurczak ze szparagami, cukinia i pomidorami 6/54
Makaron z kurczakiem i pomidorami 6/21
Morelowy kurczak 2/70
Paella z kurczakiem i krewetkami 2/55
Perliczka na ciastku ? la piróg biłgorajski z sosem z tokaju 5/89
Perliczka z domowym makaronem i sosem kasztanowym 7/90
Pieczone perliczki peri-peri marynowane w ostrej zalewie (przepis z RPA) 5/42
Piersi kaczki w kakao z pieczarkami i bok choy 1/28
Piersi kurczaka nadziewane twarogiem 3/22
Pierś bażanta z jarmużem i sosem chrzanowym 10/65
Pierś kaczki barbarie z purée z marchewki i pomarańczy oraz sosem jałowcowym 3/89
Przepiórka z żurawinami i sosem jałowcowym 10/28
Przepiórki nadziewane figami (krok po kroku) 9/56
Satay z kurczaka 6/19
Singapurski kurczak z ryżem 8/53
Spaghetti z kurczakiem i pomidorami 9/45
Spaghetti z sosem pomidorowym i kurczakiem (spaghetti con sugo di pomodoro e pollo) 5/76
Szaszłyki z kurczaka marynowane w soku z granatów 10/42
Świąteczny pieczony indyk 12/21
Tadżin z kurczaka z kiszoną cytryną 2/29
Tagliatelle z kaczką i lubczykiem 5/17
Udka kurczaka z figami i tymiankiem 10/77
Wątróbki w bekonie z boczniakami i sosem rokpolowym 4/38
RYBY I OWOCE MORZA
Brudet - gulasz rybny 7/34
Cytrynowe krewetki 2/30
Czarne risotto 7/34
Czarny makaron z małżami św. Jakuba 7/71
Dorada z chilli i imbirem pieczona w pergaminie 5/68
Dorada z figami i nacią selera 10/78
Dorsz pieczony ze szparagami 6/54
Duszone małże 7/34
Grillowany tuńczyk z makaronem 9/54
Karp na niebiesko (Karpfenblau) 11/27
Karp na sposób wschodni 11/27
Karp z cebulą 11/27
Krewetki na sałatce z ananasa i suszonych pomidorów 8/67
Krewetki w cieście filo z salsą pomidorową 9/22
Krewetki z chorizo 8/65
Krewetki z czosnkiem i pietruszką 3/46
Łosoś marynowany w buraczkach 12/30
Łosoś z marynowanym ogórkiem 10/30
Makaron z ośmiornicą i czerwonym pesto 5/21
Małże św. Jakuba z kaszanką 5/90
Małże w ostrym sosie z tequilą 5/68
Marynowany tuńczyk z grilla 5/68
Naleśniki orkiszowe z wędzonym łososiem 12/94
Okoń morski z sosem kasztanowym 3/67
Pieczona makrela z sosem agrestowym 8/26
Pieczony gardłosz z karczochami 7/50
Pierogi z łososiem i sosem bazyliowym 12/67
Przegrzebki i ryż w liściach bananowca 9/52
Pstrąg nadziewany szczawiem 7/79
Pstrąg w mioduli i porzeczkach, scykane gałuski i duszona cukinia 3/90
Pstrąg w szynce parmeńskiej z cytrusowo-pietruszkowym makaronem 1/36
Risotto cytrynowe z krewetkami 2/30
Różowa dorada z bulgurem 12/64
Ryba w cieście filo 8/43
Rybna pizza (filet de merluza ? la pizza) 9/35
Rybne calul (ryby duszone z okrą i szpinakiem; przepis z Angoli) 5/28
Rybne curry z kokosem i kolendrą 5/68
Spaghetti z pomidorami, tuńczykiem i rukolą 8/74
Stek z tuńczyka w sosie sojowo-balsamicznym 5/81
Stek z tuńczyka z risottem i borowikami 7/89
Szaszłyki (spiedini) z mieszanych owoców morza 6/38
Śledź bałtycki z chipsami z topinambura 8/85
Świąteczne curry z soczewicy z krewetkami 12/70
Turbot z topinamburem i marynowanymi cebulkami 10/28
Wędzona makrela na kapuście 3/77
Wędzona ryba w mleku z jajkiem w koszulce 3/33
BEZ MIĘSA
Argentyńskie pierożki serowe (sorrentinos) 9/35
Balsamki (gorzkie ogórki) smażone z jajkami i sosem sojowym 9/81
Camembert zapiekany z miodem 9/6
Chilli z czarnej fasoli 10/84
Cukinie z patelni ze śmietaną i parmezanem 9/72
Cytrynowe tagliatelle 2/57
Czarne risotto z dynią 11/37
Duszony topinambur ze szpinakiem i orzechami 1/54
Faszerowane papryki 11/88
Fondue serowe z rozmarynem 1/59
Gnocchi z czosnkiem słoniowym 7/44
Grzyby z patelni 10/88
Jajka faszerowane szczawiem 7/79
Kasza jaglana z warzywami 9/45
L'aligot (topiony ser z ziemniakami) 1/26
Makaron z sosem orzechowym 10/40
Minipasztety z soczewicy i dyni 10/46
Młode warzywa i świeży ser z patelni 6/48
Paprykarz z grzybów 10/84
Parmigiana z cukinii i pecorino (parmigiana di zucchine e pecorino) 9/72
Penne z warzywami i serem Frontiera Blue 11/67
Pieczone papryki z pomidorami i czosnkiem 9/24
Pieczone topinambury z warzywami 1/54
Pierogi orkiszowe nadziewane kaszą gryczaną i twarogiem 5/48
Pilaw z jęczmiennej kaszy perłowej - parve 2/70
Placki ziemniaczane z topinamburem 1/54
Placki ziemniaczane z wasabi 4/40
Pomidory pieczone z serem Krzywonos 11/63
Postna kapusta wigilijna 12/60
Pyry ze smażonym serem i pieczonymi warzywami 11/41
Ravioli z cebulą polane sosem parmezanowym 1/31
Ruskie pierogi 6/65
Ryż z czerwoną soczewicą 2/84
Ryż z zielonym groszkiem na sposób orientalny 6/74
Słodkie pierogi (wareniki) z twarogiem i bakaliami 3/33
Smażone warzywa z rokitnikiem 6/28
Smażony pęczak z serem Kreuzer i borowikami 11/65
Soliród z ziemniakami i pomidorami 7/41
Spaghetti z sosem z jarmużu i awokado 9/17
Spaghetti z ziołami, cytryną i anchois 8/74
Szafranowe naleśniki ze szparagami 5/81
Szaszłyki warzywne z serem halloumi 7/47
Szaszłyki z sera Wrzeciono z gruszką 11/65
Warzywa z cząbrem 10/42
Wegetariańskie chilli 7/55
Wigilijna fasola z miodem 12/60
Wigilijne kluski z makiem 12/62
Ziemniaki nadziewane ratatouille 7/50
ZAPIEKANKI I CIASTA WYTRAWNE
Lazania mięsno-warzywna 2/61
Lazania z ricottą, fetą i szpinakiem 3/22
Pie z wołowiną 2/59
Quiche orkiszowy 7/24
Tarta z czarnymi oliwkami, cebulą i papryką 3/22
Tarta z figami i kozim serem 9/64
Tort z blinczyków na słono 2/49
Tortilla z ziemniaków i czerwonej papryki 8/62
Wytrawny sernik z pieczonymi pomidorami 3/21
Zapiekanka (pie) z kurczakiem 10/52
Zapiekanka rybna z brukselką 12/68
Zapiekanka waniliowa z bagietki i suszonych śliwek (coupétade)1/24
Zapiekanka z fetą i brokułami 9/64
Zapiekanka z ziemniaków i grzybów z sosem burgundzkim 3/76
Zapiekanka ziemniaczana z konfitowaną kaczką 10/61
Zapiekanka ziemniaczano-serowa 3/49
DESERY
Agrest pieczony pod kremem szafranowym 8/26
Bliny na słodko 2/49
Blok czekoladowy 2/44
Bomba owocowa z miętowo-bazyliowym pesto 5/59
Brzoskwinie pieczone z zatarem 10/68
Czekoladowe fondanty z płynnym nadzieniem 2/41
Deser kokosowy z malinami 7/5
Deser z kaszy manny 6/63
Deser z pigwy 1/33
Deser z tapioki w czerwonym winie 3/41
Galareta imbirowa z węgierkami 9/38
Galaretka z pitai (smoczego owocu) z miodem 5/50
Grillowane brzoskwinie z lodami i karmelowymi orzechami 6/42
Gruszki w syropie owocowym 10/54
Islandzki pudding ryżowy 12/23
Jogurt z owocami i orzechami 4/79
Karmelizowany melon z czekoladą i gruszkami 12/85
Kisiel żurawinowy 12/60
Kremowe "lody" waniliowe 5/22
Lody cytrynowe 7/21
Lody jogurtowe z wiśniami 7/22
Lody śmietankowe 7/22
Lody z karmelem i pistacjami 8/59
Lody z masą krówkową (helado de dulce de leche) 9/35
Lody z pieczonej ciecierzycy i orzechów włoskich 3/42
Lody z roqueforta i miodu 7/22
Lody z sera manouri 2/62
Lody z sosem malinowym 4/48
Lody ze świeżych fig 7/22
Mus z białej czekolady 10/63
Naleśniki drożdżowe 2/29
Orzechowy mus czekoladowy 1/62
Owoce w syropie waniliowym 1/34
Owoce w winie (clericot; deser argentyński) 9/35
Panna cotta z mango 6/67
Parfait poziomkowe (parfait aux fraises des bois) 6/32
Pieczone zielone renklody 9/41
Pikantny sorbet pomidorowy z awokado 9/24
Pudding lukrecjowy 1/65
Pudding z tapioki 3/41
Rabarbar zapiekany pod masą śmietankowo-waniliową 5/34
Ryzogalo z malinami 7/74
Salami z czekolady 4/44
Słodkie blinczyki 2/49
Sorbet cytrynowy z kremem z klementynek 3/67
Staropolskie marcepany 4/36
Śmietanka kokosowa z purée ananasowym 7/56
Świeże figi z mascarpone 10/81
Tajski deser ryżowo-kokosowy z mango 9/53
Tosty z gruszkami w winie i kremem czekoladowo-orzechowym 2/42
Zupa deserowa z czekolady 6/69
CIASTKA
SŁODKIE
Angielskie herbatniki (shortbread) 12/33
Babeczki mince pies 12/24
Batoniki musli 5/7
Bezy z malinami 6/69
Biszkopciki królewskie (biscotti reali) 2/80
Churros z pikantną czekoladą 2/5
Ciasteczka figowo-migdałowe 10/81
Ciasteczka imbirowe 7/21
Ciasteczka orkiszowe z migdałami 5/48
Ciasteczka owsiane z rodzynkami 9/48
Ciastka francuskie z czereśniami i wiśniówką 6/79
Ciastka maślane (spody do mazurków) 4/20
Ciastka orzechowe z płatkami owsianymi 11/18
Ciastka z truskawkami marynowanymi w winie 6/79
Czekoladowe babeczki z polewą herbacianą 11/18
Francuskie ciastka z brzoskwiniami (sakiewki) 3/62
Gwiazdki czekoladowo-orzechowe 1/46
Herbatniki cytrynowe 12/35
Herbatniki gryczane 12/33
Karmelizowane muffinki z rabarbarem 5/35
Kawowe makaroniki z marakują 12/38
Kokosowe ciastka z karmelową polewą 11/21
Korzenne zawijaski z ciasta francuskiego (ślimaki) 3/61
Kruche ciasteczka z gorzką czekoladą 12/36
Kruche ciasteczka z żurawiną i skórką cytrynową 3/5
Kruche ciastka z ricottą i morelami 4/43
Kurpiowskie ciastka z marchwi i maku (fafernuchy) 8/36
Makaroniki z kremem mascarpone 4/48
Miodowe pierniczki 10/59
Miodowe pierniczki 12/44
Muffiny z morelami i jeżynami 8/90
Paczuszki z jabłkami 11/8
Pączki z jabłek 4/37
Pierniczki (spody do mazurków) 4/20
Pomarańczowe ciasteczka korzenne (bericoccoli) 2/80
Rogaliki z jagodami 8/4
Trufle czekoladowe 12/106
Waniliowe kruche ciasteczka (guziki) 6/69
Zawijasy z ciasta francuskiego z nektarynkami 3/61
SŁONE
Empanadas nadziewane musem gruszkowo-szparagowym 6/71
Pieczone pierożki z fetą 6/48
Tartaletki z ciasta filo nadziewane cukinią, miętą i serem feta 3/79
Trójkąty z ciasta francuskiego z fetą i ziołami 3/62
Trójkąty ze szpinakiem w cieście filo (spanakopita) 8/40
Wytrawne ciastka z makiem 1/42
Wytrawne muffiny 4/50
CIASTA I TORTY
Babka Savarin 2/36
Baklawa 10/44
Biszkopt ciemny 1/44
Biszkopt jasny 1/44
Biszkopt z kremem Baileys 3/50
Brownie 4/48
Ciasto filo z figami 10/80
Ciasto jagodowe ucierane 8/28
Ciasto kawowe z korzenną kruszonką orzechową 11/18
Ciasto marchewkowe Stasia 2/80
Ciasto migdałowe z jabłkami i porzeczkami 10/98
Ciasto orzechowe z czerwonymi renklodami 9/38
Ciasto z makiem, sherry i bananami 11/58
Ciasto z musem rabarbarowo-truskawkowym 5/34
Clafoutis z gruszkami 10/11
Czekoladowe ciasto z karmelem 11/56
Drożdżówka z jabłkami marynowanymi w winie 9/9
Galette ze śliwkami 9/41
Greckie ciasto z mleczną masą (galaktoboureko) 8/43
Korsykański sernik (fiadone; cytrynowy, z owczego twarogu) 3/67
Lawendowa beza 8/71
Łatwy tort orzechowy z masą serowo-gruszkową 1/5
Niemiecka strucla świąteczna (Stollen) 12/37
Nugat sycylijski 12/35
Odwracane ciasto kukurydziane z karmelizowanymi pomarańczami 4/29
Piernik bożonarodzeniowy 12/6
Piernik francuski (pain d'épice) 12/48
Placek dyniowy z oliwą 11/38
Placek mirabelkowo-cytrynowy 9/37
Ponczowa babka porzeczkowo-pomarańczowa 8/17
Rolada szwarcwaldzka 2/47
Sernik orzechowy 4/4
Sernik z owocami egzotycznymi 11/56
Sernikobrownie 11/98
Sękacz z tortownicy 10/9
Tarta cytrynowa z bezą 2/30
Tarta fistaszkowo-karmelowo-czekoladowa 11/20
Tarta malinowa z kremem cytrynowym 8/21
Tarta z gruszkami (rysunek) 9/90
Torcik cytrynowo-truskawkowy 6/4
Torcik morelowo-czekoladowy 8/26
Torcik z marynowanym rabarbarem i kruszonką 5/35
Tort serowy z ricottą i cynamonem (torta di ricotta alla cannella) 5/76
Tort z konfiturą z owoców róży 2/73
CHLEBY I BUŁKI
Bułeczki czosnkowe 4/68
Chleb bananowo-jabłkowy 4/84
Chleb orkiszowy na zakwasie 5/48
Chleb pszenny grecki (horiatiko psomi) 8/44
Chleb rodzynkowy 4/66
Chleb ziemniaczano-orzechowy 4/68
Grillowane drożdżowe bułeczki (roosterkoek; przepis z RPA) 5/45
Oscypkowe bułeczki 9/64
Paluchy pomidorowe 4/68
Płaski chlebek z oliwkami 4/68
Rolady chlebowe z pesto 4/67
Słodkie bułeczki drożdżowe 12/60
Ziołowe podpłomyki 6/41
NAPOJE I DRINKI
ALKOHOLOWE
Apple Rose 6/13
Domowe piwo dry stout 7/65
Domowe piwo pale ale 7/63
Drink Spicy Sour 4/12
Green Garden 8/13
Hennessy Citrus 12/97
Hot buttered rum (drink) 1/13
Kir Royal Moléculaire 2/17
Koktajl campari orange 6/42
Molekularny Cosmopolitan 2/18
Opylacz 2/13
Rob Roy 7/13
Two Hearts 2/19
Winter Delight 2/20
BEZ ALKOHOLU
Herbata bubble z tapioką i melonem 3/41
Herbata z imbirem 3/71
Koktajl owocowy 10/54
Koktajl z malin i pitai (smoczego owocu) 5/50
Kompot z suszonych owoców 2/70
Mieszany sok warzywny 3/72
Miętowa herbata z szałwią i tymiankiem 2/29
PRZETWORY I NALEWKI
Agrest w occie 8/27
Babcina galaretka z czarnych porzeczek 8/17
Balsamki (gorzkie ogórki) marynowane w occie z przyprawami 9/81
Chutney morelowy z orzechami 27
Chutney z miechunki i pomarańczy 6/70
Deserowa konfitura z dyni 9/76
Dżem morelowy z wanilią 8/27
Konfitura agrestowa z liśćmi laurowymi 8/27
Konfitura śliwkowa do mięs 9/76
Konfitura z aronii i jabłek 7/60
Konfitura z dyni do mięs 9/76
Konfitura z miechunki 6/70
Konfitura z zielonych pomidorów 8/47
Marynowana papryka 8/44
Nalewka malinowa 8/21
Nalewka mirabelkowa 9/41
Ocet lawendowy 8/71
Ogórki marynowane w zalewie z wasabi 4/40
Ostry keczup z wasabi 4/40
Pikle z pomidorków cherry 9/25
Pomidory marynowane w oliwie z czosnkiem 9/25
Salsa pomidorowo-ananasowa 6/19
Soliród marynowany 7/41
Warzywny relisz (chakalaka; przepis z RPA) 5/46
Wiśnie kandyzowane 8/25
WĘDLINY, PASZTETY, TERRINY
Kiełbasa wołowa (do zrobienia w domu) 3/69
Mus buraczano-selerowy 12/30
Pasztet cielęco-wieprzowy z pistacjami 4/58
Pasztet z ciecierzycy 4/84
Pudding z gęsiej wątróbki 12/78
Rillettes z kaczki 10/70
Solona słonina 11/41
Terrina z kaczego foie gras 12/47
Terrina z karpia 11/27
Terrina z królika z musem chrzanowym 4/56
Terrina z sardynek i razowego chleba 11/88
DODATKI (DO DAŃ GŁÓWNYCH, CIAST, DESERÓW)
SŁODKIE
Biały lukier cytrynowy 4/20
Cytrynowo-tymiankowy syrop do ciasta piaskowego 2/30
Farsz do kwiatów jadalnych z sera manouri 2/62
Krem cytrynowy (do tart, ciastek, tortów) 3/67
Krem z białej czekolady i wasabi 4/40
Masa cukrowa 4/21
Masa marcepanowa 4/21
WYTRAWNE
Azjatycki ryż z brokułami 7/57
Duszona kapusta włoska i czerwona (nieziemska zielenina) 10/50
Dyniowy "hummus" 11/35
Farsz do ravioli z sera manouri 2/62
Glazura z pasty marmite (do pieczeni) 11/85
Glazura z wasabi do grillowanego łososia 4/40
Gratin z buraczków z chrzanem 4/54
Grzybowe uszka do barszczu 12/62
Kapusta z kaszą jęczmienną 8/34
Kleik kukurydziany (przepis z RPA) 5/46
Lawendowa marynata do kurczaka 8/71
Mangold z ziemniakami 7/34
Marynata cytrynowa do kurczaka 2/30
Mieszanka przypraw zatar 10/68
Młoda kapusta z masłem musztardowym 26
Nadzienie do indyka 11/70
Pasta do kanapek z sera manouri z kuminem i cytryną 2/62
Pasta z białej fasoli 7/57
Purée fasolowe z czosnkiem 1/63
Purée z dyni i batatów 5/90
Purée z pasternaku 6/89
Purée z selera 6/90
Purée z topinambura i ziemniaków 1/54
Purée ziemniaczane z oliwą i rozmarynem 4/26
Smażony ser po leszczyńsku 11/41
Soliród na maśle z boczkiem 7/41
Warzywa na parze z masłami sakowymi 12/23
Ziemniaki pieczone z pastą marmite 11/85
SOSY
Dip z awokado i wasabi 4/40
Dip z buraków z zatarem 10/68
Dressing z wasabi do przegrzebków 4/40
Francuski sos szczawiowy 6/28
Gęsty sos (coulis) z buraka 6/90
Grecka pasta z ikry (taramosalata) 8/44
Majonezowy sos wasabi do krewetek 4/40
Ostry sos z pastą marmite (do pieczonego kurczaka) 11/85
Skordalia - grecki dip czosnkowy 8/39
Sos czekoladowo-lawendowy 8/71
Sos kawowy do mięsa 6/90
Sos pomidorowy z nowalijek 6/7
Sos śmietanowy z pastą marmite (do frytek) 11/85
Sos wasabi do owoców morza i ryb 40
Sos z orzeszków ziemnych 6/19
Sos z pastą marmite, piwem i karmelizowaną cebulą (do kiełbasek) 11/85
Tzatziki z oliwkami 8/39