Na pomysł wydania książki ' Bad Food Gone Worse' wpadli : Rene Nuijens (fotograf i reżyser), Ewoudt Boonstra (grafik) oraz Tyler Whisnand (dyrektor kreatywny w dużej agencji reklamowej). Tę niewielką książeczkę opublikowało niszowe wydawnictwo KesselsKramer.

Autorzy starali się pokazać jak starzeje się fotografia jedzenia. W tej dziedzinie bowiem trendy (stylizacji, oświetlenia itp.) zmieniają się wyjątkowo szybko. W ulepszaniu i upiększaniu zdjęć jedzenia pomaga również coraz lepszy sprzęt. Zdjęcia zrobione 5 lat temu, dziś już często wydają się być nieapetyczne. Panów najbardziej zaciekawiły półamatorskie fotografie potraw z przydrożnych barów. Twórcy albumu weszli jednak na kolejny poziom, robiąc również zdjęcia fast foodowym zdjęciom - starzejącym się, podniszonym już przez słońce.

Bad Food Gone Worse from 328 Stories on Vimeo .