Pyszny początek : I słodkie, i kwaśne. Proste ciastka z żurawinami
Dobre smaki: Pyszne nowości do schrupania i wypicia
Modne trunki: Wieści i plotki ze świata szlachetnych alkoholi
Fajne miejsca: Restauracje, do których warto zaglądać
Ładne rzeczy: Urządzenia i drobiazgi do twojej kuchni
Specjały :
Biała armia. Twaróg, feta, mascarpone na kilka nieoczywistych sposobów
Ozory mylą! Czyli jak polubić podroby
Chrupko i szybko. Proste smakołyki w cieście francuskim Możliwość wyspy. Menu inspirowane kuchnią korsykańską przygotował dla was Vincent Deyres
Smakowita historia: W poszukiwaniu utraconego smaku. W dawnych Prusach wschodnich próbuje go odnaleźć profesor Jarosław Dumanowski
Eekspres Błażeja: Pikantna zupa z czerwonej soczewicy. Rozgrzewające danie Kucharza Roku 2011
Warto wiedzieć: Jadalne perły. Jak ugotować, zjeść (lub wypić) tapiokę
Na dwa sposoby: Cieciorka na zapas. W ciepłej sałatce i zimnych lodach
Gotuj z pasją: Wszystko gra. Fajne przekąski na wieczór z przyjaciółmi serwuje tomek Woźniak
Sspotkania za stołem: Z dystansu. O jej książce kucharskiej z autorką Anną Applebaum-Sikorską rozmawia Monika Jankowska-Kapica
Szkoła francuskiego: Cassoulet. W tym miesiącu uczymy się, jak przygotować słynne danie z fasoli z solidną mięsną wkładką
Gwarancja smaku: Róg obfitości. Polecamy ekologiczne wędliny - trochę nietypowe, bo robione z wołowiny
Kulinarny karnet Tessy: (Tylko) trochę dyscypliny. Tessa Capponi-Borawska opowiada o wiosennych dietach
Na dwa głosy: Klub Pickwicka. Tadeusz Pióro gotuje, Marek Bieńczyk dobiera trunki
Felietony:
Amelia w krainie diet. Jak sportowcy dbają o linię?
Akademia wina. Ewa Wieleżyńska o winach ekologicznych
Myśli na czubku widelca. Ludwik Lewin: smakowity festiwal książek kucharskich
Plus minus: Co pić: poradnik subiektywny. Kilka pytań o koniaki
Za miesiąc
Indeks przepisów
Adresy sklepów, prenumerata
Kucharz Odkrycie Roku 2012 Przedstawiamy pierwszych kandydatów do tytułu mistrza