TASTE MASTERS po raz pierwszy w Polsce!

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska wraz z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie organizują największe wydarzenie kulinarne jakie kiedykolwiek odbyło się w naszym kraju. Wzorem zainicjowanego przez naszych kolegów z Austrii wydarzenia, cieszącego się niezwykłym uznaniem i popularnością wśród wiedeńskich foodies, chcemy zaprezentować polskim smakoszom 50 spośród najciekawszych szefów kuchni w Polsce. 

TASTE MASTERS – SPRÓBUJ DAŃ 50 RESTAURACJI W JEDEN WEEKEND

Majówka, jakiej jeszcze nie było! W Pałacu w Wilanowie będzie Was osobiście karmić 50 wybitnych szefów kuchni z całej Polski!

2 dni – po 25 dań dziennie – degustacje znakomitych win i piw – warsztaty smaku
Wśród gotujących szefów takie gwiazdy jak legendarny Kurt Scheller, Robert Sowa, zwycięzca Top Chefa Martin Gimenez Castro, zwyciężczynie Masterchefa Beata Śniechowska i Magdalena Nowaczewska, bohaterowie noża i ekranu Andrzej Polan, David Gaboriaud, Aleksander Baron, Adam Chrząstowski a także wielu innych wyśmienitych szefów. Każdy z nich przygotuje dla Was jedno ze swoich ulubionych dań! A wszystko w atmosferze wysmakowanego pikniku w pięknej Villi Intrata i przyległym zabytkowym parku.
Jesteś w stanie tyle zjeść?

Bilet upoważnia do degustacji wszystkich dań, próbowania wszystkich win i piw oraz udziału w warsztatach smaku. Każdego dnia swoje dania zaprezentuje 25 szefów – 12 w pierwszej połowie dnia i kolejnych 13 południu. Startujemy o 10.00 i wydajemy ostatnie dania o 19.00.
Do zobaczenia przy stole w Villa Intrata!
Bilety w cenie 150 PLN za jeden dzień lub 250 PLN za dwa dni są dostępne do nabycia: www.ticketmaster.pl/event/11855

Więcej informacji o Taste Masters na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/ oraz na TICKETMASTER.PL

***
Żółty przewodnik Gault&Millau powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w kilkunastu krajach świata i jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami. Ich liczba, od 1 do 5, wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.
Gault&Millau Polska wydaje przewodnik od 2015 roku - przybliża najlepsze restauracje w kraju, ciekawe miejsca noclegowe oraz poleca najlepsze lokalne produkty. Każdego roku zespół ponad dwudziestu całkowicie anonimowych inspektorów skrupulatnie ocenia około tysiąca miejsc w Polsce. Do przewodnika trafiają te, które pozytywnie przeszły inspekcje - są to prawdziwe „perły gastronomiczne”. Gault&Millau Polska promuje także szefów kuchni, pracujących nad pielęgnowaniem tradycyjnych polskich smaków oraz propaguje świetnej jakości produkty i ich producentów. Więcej informacji: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/ oraz na stronie https://www.gaultmillau.com/