Magazyn "Święta" to idealna pomoc dla osób, które przygotowują menu na Boże Narodzenie i czas karnawału. W numerze znajdą m.in. 12 przepisów na tradycyjne wigilijne potrawy, a także inspiracje do przygotowania kulinarnych nowości - np. zupy z wędzoną rybą, śledziowych babeczek i tatara z tuńczyka. Czytelnicy wydania dowiedzą się też, dlaczego na stole wigilijnym powinna być ryba, kapusta, grzyby czy mak, jak zrobić piernikowy kalendarz adwentowy oraz jak wyglądają święta u naszych sąsiadów - dzięki przepisom z różnych krajów Europy.

Na nadchodzący karnawał przydadzą się m.in. podpowiedzi, jak przygotować domową imprezę - tapas bar czy kolację dla dwojga, a także przepisy na napoje z procentami, dania jednogarnkowe na ognisko i kulig oraz pączki i faworki. W wydaniu nie zabraknie też praktycznych rekomendacji - np. gadżetów do kuchni i na prezenty.

'Kolekcja dla smakoszy' - okładka'Kolekcja dla smakoszy' - okładka redakcja