W Fortecy znajdziecie wszystko, czego potrzeba na święta. Najlepszej jakości oleje tłoczone na zimno, miody, suszone grzyby, buraki, chrzan i kapustę kiszoną.

Będą świeże, solone i wędzone ryby, surowe mięso i wędliny z ekocertyfikatem, ponadto kapłony, perliczki i bażanty.

Na świątecznym jarmarku spotkacie wszystkich rolników i producentów, którzy handlują w Fortecy w każdą targową środę. Poznacie też nowych - przybyłych szczególnie na ten dzień.

Będzie pachniał chleb na zakwasie z pieca opalanego drewnem, będą się rumieniły jabłka z Ziemięcina.

Jak zwykle do kupienia będą zagrodowe sery, soki z tłoczni i warzywa Pana Ziółko.

W Sali Importerów sycylijskie pomarańcze, grecka oliwa, węgierska paprykowa kiełbasa i włoskie sery dojrzewające.

W Sali Ciasteczkowej dzieci będą piekły pierniczki pod okiem opiekunki.

Targowe bistro serwować będzie sezonowe dania na rozgrzewkę i - oczywiście - grzane wino. Będą też ravioli w wersji świątecznej przygotowane przez Trattorię Chianti.

Dla kupujących Forteca przygotowała dwa parkingi, jeden tuż przy wejściu, drugi przy ulicy Zakroczymskiej.

Forteca, Warszawa, ul. Zakroczymska 12 (w Parku Traugutta, róg Sanguszki i Zakroczymskiej); tel. 609025800; www.kregliccy.pl

Chcecie wiedzieć więcej? Klik!