Gorące dania na sylwestra i karnawał
Sylwester (Fot. Getty Images)
Wołowa zupa gulaszowa
Gęsta zupa gulaszowa przyprawiona papryką to świetne danie rozgrzewające. Będzie idealna na sylwestra lub karnawał - szczególnie, gdy częścią imprezy będzie ognisko albo kulig.
Wegański bigos karnawałowy
Typowo sylwestrową i karnawałową potrawą jest bigos. Proponujemy zatem nową wersję tego dania - pełną kapusty, grzybów, fasoli i aromatycznych przypraw. Ale bez mięsa!
Zupa cebulowa
Francuska zupa cebulowa to dość szybkie, proste do przygotowania, smakowite danie, które warto podać z serowymi grzankami. Będą dodatkową atrakcją sylwestrowego menu.
Gulasz marchewkowy z chorizo i fenkułem
Warzywny gulasz z kawałkami ostrej hiszpańskiej kiełbasy i aromatycznego fenkułu to propozycja dla ciekawskich, którzy poszukują nowych składników oraz oryginalnych smaków.
Butter chicken - maślany kurczak
Butter chicken, czyli gulasz z kurczaka zanurzonego w gęstym, dość łagodnym, pomidorowo-maślanym sosie, na pewno zadowoli miłośników orientalnej kuchni.
Fasolka po bretońsku
To popularne polskie danie z fasolą, kiełbasą i pomidorami może być alternatywą dla tradycyjnego bigosu. Przygotowuje się je szybko (jeśli użyjemy ugotowanej fasoli) z łatwo dostępnych składników.
Zupa w stylu meksykańskim z mielonym mięsem
To aromatyczna i łatwa do przygotowania zupa składająca się z mielonego mięsa, bulionu oraz warzyw z puszki - idealna dla tych, którym zależy na czasie.
Szybkie curry z kapusty
Egzotyczne i pełne smaku wegańskie danie, pachnące limonką, kafirem i mlekiem kokosowym to pomysł znanej kucharki Marty Dymek. Podane z ryżem i świeżą kolendrą zachwyci gości.
Szybki dhal z dyniowym tadka
Dhal to świetna rozgrzewająca potrawa przygotowana z dyni, soczewicy oraz pomidorów i przyprawiona indyjskim curry. Zrobicie ją w mniej niż godzinę.
Bo nie tutaj!
Niestety, przepisy sie pokazują tylko w laptopie. W aplikacji w telefonie to nie działa.
Działają bez problemu na androidzie, iOS - wystarczy kliknąć w link
A gdzie ten link?
nie dxialaja na androidzie
Wegetarianie też mają prawo do bigosu! LOL
bo to jest zdrowsze
Pfui!!"
A bigos kiedy jest najlepszy? Po 3 dniach smażenia, mrożenia, stygnięcia i właśnie odgrzewania.
Mama nie będzie zadowolona jak przeczyta ten komentarz i więcej słoiczków nie da xD
"A bigos kiedy jest najlepszy?"
NIGDY.