Trzy pomysły na dorsza

Magazyn Kuchnia
Filet z dorsza

Filet z dorsza (Fot. gbh007/Getty Images)

Dorsz ma niezwykle delikatne mięso, które można przyrządzać na wiele sposobów. Tajemnicą udanej potrawy jest oczywiście świeża ryby oraz krótki czas jej gotowania, wtedy będzie naprawdę soczysta i smaczna.
1 z 3
Fot. Łukasz Kozyra
Fot. Łukasz Kozyra

Dorsz pieczony z sosem piwno-musztardowym

Rybę najpierw podsmażamy, potem podlewamy piwem i pieczemy, a na koniec szykujemy piwno-musztardowo-śmietanowy sos. Ten przepis to konkretna propozycja na jesienne dni.

Dorsz pieczony z sosem piwno-musztardowym

2 z 3
Fot. Shutterstock
Fot. Shutterstock

Burger rybny z dorszem

Burger rybny to doskonała alternatywa zarówno dla wołowej, jak i wieprzowej wersji kotleta umieszczonego między dwoma połówkami bułki. Podajcie go koniecznie z wyrazistym, majonezowym sosem przygotowanym z dodatkiem cebuli, korniszonów i kaparów.

Burger rybny z dorszem

3 z 3
Fot. Bartosz Jakubowski
Fot. Bartosz Jakubowski

Dorsz z kaparami, oliwkami oraz natką

Przepis na dorsza z oliwkami, kaparami i pomidorkami jest kwintesencją kuchni śródziemnomorskiej. Prostota składników i szybkość przygotowania sprawiają, że z tym aromatycznym daniem poradzi sobie każdy, nawet mało doświadczony kucharz.

Dorsz z kaparami, oliwkami oraz natką

Więcej na ten temat: dorsz, obiad, przepisy kulinarne, ryby
Komentarze
Gdyby to jeszcze serwowali swieza rybe!
już oceniałe(a)ś
1
0
Burger rybny z dorszem wygląda super!
@cokolwiek416
Jadłem burgera z tuńczykiem w Rovinju na Starówce. Pycha!
już oceniałe(a)ś
2
0
gdyby jescze linki do przepisow dzialalay!
już oceniałe(a)ś
0
0