Grillowane warzywa

Szparagi w szynce parmeńskiej (Anna Stefańska)

Pieczarki z grilla
Oto przepis na pieczarki nadziewane serem mozzarella. Do pieczenia na ruszcie wybierzcie duże grzyby, najlepiej pieczarki portobello.
Przepis: Pieczarki z grilla

Bataty z grilla
Bataty to znakomity dodatek do mięs, ale można je też podawać jako samodzielne dania. Warto więc przygotować do nich sosy albo hummus.
Przepis: Bataty z grilla

Pieczone cebule z nadzieniem serowo-śmietanowym
Nadziewane cebule pieczone na grillu to dość nietypowa potrawa. Warzywa tak przygotowane są pyszne, wymagają jednak nieco pracy, dlatego warto je podszykować dzień przed pieczeniem.

Szparagi w szynce parmeńskiej
Szparagi na ruszcie robi się w kilka chwil. Można je upiec bez dodatków albo z wykorzystaniem plasterków wędzonej wędliny, np. boczku, bekonu albo delikatniejszej i lżejszej szynki parmeńskiej.
Przepis: Szparagi w szynce parmeńskiej