Gotujemy na przednówku
Magazyn Kuchnia

Kartoflanka gotowa w pół godziny (shutterstock.com)
Przednówek to czas, kiedy do gotowania pozostają nam już tylko stare ziemniaki i resztki warzyw korzeniowych. Jednak i z tego możemy przygotować coś smacznego. Namawiamy was szczególnie do gotowania zup. I to niekoniecznie na mięsie.
1 z 4

Szybki dhal z dyniowym tadka
Tę świetną rozgrzewającą potrawę możesz przyrządzić zarówno z dynią, jak również z cukinią, a nawet ziemniakami! Czas przygotowania 45 minut.
Przepis: Szybki dhal z dyniowym tadka
2 z 4

Zupa krem z pieczarek
Aromatyczna zupa krem przygotowana z pieczarek, włoszczyzny i śmietanki. Robi się ją w mniej niż godzinę, a wygląda jak wykwintne danie.
Przepis: Zupa krem z pieczarek
3 z 4

Kartoflanka na maśle
Prosta zupa ziemniaczana ze składników, które zawsze są pod ręką. Do ugotowania w pół godziny.
Przepis: Kartoflanka na maśle
4 z 4

Zalewajka
Tradycyjna wiejska zupa z ziemniakami i zakwasem z żytniej mąki. Przyrządzisz ją w 45 minut.
Przepis: Zalewajka