Gotujemy na przednówku

Magazyn Kuchnia
Kartoflanka gotowa w pół godziny

Kartoflanka gotowa w pół godziny (shutterstock.com)

Przednówek to czas, kiedy do gotowania pozostają nam już tylko stare ziemniaki i resztki warzyw korzeniowych. Jednak i z tego możemy przygotować coś smacznego. Namawiamy was szczególnie do gotowania zup. I to niekoniecznie na mięsie.
1 z 4
Fot. Dominika Wójciak
Fot. Dominika Wójciak

Szybki dhal z dyniowym tadka

Tę świetną rozgrzewającą potrawę możesz przyrządzić zarówno z dynią, jak również z cukinią, a nawet ziemniakami! Czas przygotowania 45 minut.

Przepis: Szybki dhal z dyniowym tadka

2 z 4
Fot. LauriPatterson/iStock
Fot. LauriPatterson/iStock

Zupa krem z pieczarek

Aromatyczna zupa krem przygotowana z pieczarek, włoszczyzny i śmietanki. Robi się ją w mniej niż godzinę, a wygląda jak wykwintne danie.

Przepis: Zupa krem z pieczarek

3 z 4
shutterstock.com
shutterstock.com

Kartoflanka na maśle

Prosta zupa ziemniaczana ze składników, które zawsze są pod ręką. Do ugotowania w pół godziny.

Przepis: Kartoflanka na maśle

4 z 4
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

Zalewajka

Tradycyjna wiejska zupa z ziemniakami i zakwasem z żytniej mąki. Przyrządzisz ją w 45 minut.

Przepis: Zalewajka