Koktajle Grey Goose w gwiazdorskim stylu

Drinki Grey Goose (Fot. Materiały promocyjne)

Grey Goose Poolside Martini
To niezwykle elegancki i wyrafinowany koktajl, inspirowany młodą wokalistką jazzową Emeli Sandé. Szafirowy kolor mikstury idealnie oddaje atmosferę ciepłego dnia spędzonego leniwie nad basenem na południu Francji. Wyjątkowego stylu nadaje mu kombinacja odświeżającej wódki Grey Goose Le Citron, wanilii i tymianku. Zaskakującą ozdobą koktajlu jest miniaturowy ręcznik plażowy oparty o nóżkę kieliszka.
Składniki
- 45 ml wódki Grey Goose Le Citron
- 15 ml Martini Bianco
- 5 ml francuskiego likieru z tymianku
- 7,5 ml francuskiego likieru Blue Curaçao
- odrobina francuskiej nalewki ze szparagów
Sposób przygotowania
Składniki wymieszać oraz przelać do kieliszka typu coupette. Koktajl ozdobić skórką cytryny i miniaturowym ręcznikiem.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu ? by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji ? mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji ? mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Grey Goose Golden Angel
To idealnie oddaje osobowość i twórczość fotografki Ellen von Unwerth. Połączenie delikatnego smaku owocowych soków i słodkich likierów tworzy wyjątkowo delikatną i kobiecą, iście "anielską" mieszankę. Nutkę dekadencji koktajl zawdzięcza dodatkowi tradycyjnych francuskich trunków. Joe McCanta połączył charakter francuskiego kabaretu lat 20?tych ? którym pasjonuje się artystka - z nowoczesną sztuką miksologii i stworzył oryginalny drink o wyrazistym smaku.
Składniki
- 35 ml wódki Grey Goose L'Orange
- 5 ml francuskiego likieru Chartreuse Green
- 15 ml francuskiego likieru de coscoll
- 25 ml soku z różowego grejpfruta
- 60 ml soku z soku morelowego
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wymieszać i przecedzić do szklanki typu rock wypełnionej lodem. Koktajl ozdobić złotą słomką i cząstką świeżej moreli.

Grey Goose L'Avenir
To futurystyczny koktajl zainspirowany niesamowitą estetyką projektów legendy designu, Karima Rashida. L?Avenir jest pełen kontrastów i zaskakujących połączeń smakowych. Koktajl przypadnie do gustu koneserom poszukującym nietuzinkowych doznań. Słodycz owoców przenika się tu z gorzkawym posmakiem ostu mlecznego. Koktajl podaje się w sposób równie nowoczesny i zaskakujący ? w metalowym pucharze, z dużą kulą lodu.
Składniki
- 35 ml wódki Grey Goose Original
- 20 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 15 ml syropu z owoców dzikiej róży
- 10 ml wermutu Americano Cocchi
- 35 ml soku z owoców: wiśni, granatu i aronii
- odrobina wyciągu z ostu mlecznego
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki umieścić w shakerze i dokładnie wymieszać. Całość przelać do metalowego pucharu z kulą lodu.

Grey Goose Une Journee A La Plage
Bardzo egzotyczny koktajl pełen słońca i gorących rytmów. Mieszanka rozbudza zmysły i przywołuje tęsknotę za latem. Inspiracją do jego stworzenia był młody i utalentowany muzyk Labirynth, który w duecie z Emeli Sandé zadbał o oprawę muzyczną tegorocznego Grey Goose Winter Ball.
Składniki
- 35 ml wódki Grey Goose Original
- 10 ml likieru bananowego
- 15 ml likieru kokosowego
- 10 ml świeży wyciśniętego soku z limonki
- 100 ml soku z ananasa
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wymieszać i przelać do wypełnionej lodem szklanki typu highball. Koktajl ozdobić liściem ananasa oraz dekoracyjną parasolką.