Fot. Materiały prasowe KUCHNI + I CNN INTERNATIONAL
1 z 5
Anthony Bourdain - kucharz znany z soczystego języka, punkowego image'u i miłości wszelakich używek.
(Fot. Materiały prasowe KUCHNI I CNN INTERNATIONAL)
2 z 5
Przeszedł wszystkie szczeble kariery kucharskiej - od pomywacza do szefa kuchni - w nowojorskiej restauracji Brasserie Les Halles.
(Fot. Materiały prasowe KUCHNI I CNN INTERNATIONAL)
3 z 5
Jest autorem powieści, komiksów, książek kucharskich i tych ukazujących pracę w kuchni.
Fot. Materiały prasowe KUCHNI I CNN INTERNATIONAL
4 z 5
Najbardziej znany z programu "Anthony Bourdain: bez rezerwacji", w którym na oczach widzów jadł surową fokę, jądra barana i odbyt kozy.
(Fot. Materiały prasowe KUCHNI I CNN INTERNATIONAL)
5 z 5
"Kill Grill. Restauracja od kuchni" - w której bez ogródek przyznał się do licznych nałogów i słabości oraz pokazał światu, jak naprawdę wyglądają restauracyjne zaplecza - została wydana w 23 krajach i stała się światowym bestsellerem.