2/2
zamknij < >
Zdjęcie numer 2 w galerii - Jaki chleb jedli nasi przodkowie i ile lat ma najstarszy bochenek? Historia wypieku pieczywa

Shutterstock

Jaki chleb jedli nasi przodkowie, i ile lat ma najstarszy bochenek? Historia wypieku pieczywa
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Jaki chleb jedli nasi przodkowie i ile lat ma najstarszy bochenek? Historia wypieku pieczywa
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Jaki chleb jedli nasi przodkowie i ile lat ma najstarszy bochenek? Historia wypieku pieczywa
Komentarze
Bardzo ciekawe, ale uwagę skutecznie odwraca i niesmak budzi - w tym jakże smacznym temacie! - ilość błędów w tekście, językowych, interpunkcyjnych.
@natassja
To idź poczytać słownik, a ja zjem kromkę chleba na zakwasie.
już oceniałe(a)ś
4
0
@markmet
Na zakwasie, kromka chleba, od czasu św. Borysa i św. Gleba.
już oceniałe(a)ś
0
0
No i pamiętajmy o pożywnej zupie chlebowej, czyli piwie, bo nie zawsze wypiekanie miało sens albo było warte dodatkowej pracy.
już oceniałe(a)ś
2
1
I całe to pieczywo pszenne a szczególnie z długim terminem ważności powinno zniknąć z jadłospisu. Pszenica niestety jest zbożem fatalnie wpływającym na organizm, a wszelkie produkty z niej przynoszą więcej szkody niż pożytku.
Oczywiście zjedzenie od czasu do czasu kromki chleba/ własnego!/ czy upieczonej bułki lub pierogów, krzywdy nie uczyni.
@Marni
Generalizujesz, a nie wiesz wszystkiego. Ja np. jestem zdany głównie na pieczywo pszenne z powodów zdrowotnych. I nie jest to wyczytane w kolorowym tygodniku, tylko rezultat pracy nade mną paru lekarzy przez kilka miesięcy.
już oceniałe(a)ś
7
1
@Marni

tirli - wojsko
pirli - woda
tirlipirli - wojewoda
już oceniałe(a)ś
1
1