7/7
zamknij < >
Zdjęcie numer 7 w galerii - Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?

Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl

Schab dojrzewający, cebula, ziemniaki, brukselka, kapusta włoska, skórka wieprzowa i jabłko Schab dojrzewający pozyskujemy z Niemiec - w Polsce jeszcze nie jest produkowany. Przyjeżdża w kawałkach razem z kością i z tą kością go podajemy (mięso gotujemy z tymiankiem i szalotkami 1,5 godziny w 62 st., a potem obsmażamy). Do schabu pasują konfitowane w tłuszczu gęsim i opieczone ziemniaki oraz cebulę na dwa sposoby: opalamy ją na patelni, dzielimy na listki i lekko opiekamy, a także robimy z niej purée z białym winem i tymiankiem. Sos przygotowujemy z wieprzowego sosu demi glass, zredukowanego i wymieszanego z sokiem jabłkowym. Danie dekorujemy zblanszowanymi listkami brukselki i kapusty włoskiej oraz posypką z konfitowanej i podsmażonej wieprzowej skórki.
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 3 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 4 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 5 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 6 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?
  • Zdjęcie numer 7 w galerii Fine dining i kuchnia wielkopolska. Jak gotuje szef kuchni Tomasz Purol?