REKLAMA
Magazyn Kuchnia
  • Aktualności
  • Wnętrza
  • Magazyn
  • Dania sezonowe
  • Przepisy
    • Pomysły na śniadania
    • Pomysły na obiady
    • Pomysły na kolacje
    • Pomysły na ciasta
    • Pomysły na deser
    • Pomysły na sałatki
    • Pomysły na napoje
  • Kuchnie świata
    • Kuchnia włoska
    • Kuchnia brytyjska
    • Kuchnia afrykańska
    • Kuchnia japońska
    • Kuchnia chińska
    • Kuchnia grecka
    • Kuchnia portugalska
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia amerykańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia meksykańska
    • Kuchnia indyjska
    • Kuchnia tajska
    • Kuchnia hiszpańska
    • Kuchnia niemiecka
  • Zdrowie
    • Dieta
    • Fit przepisy

Jak zrobić jajko w koszulce? Są na to co najmniej 3 sposoby - w tym jeden bardzo prosty

REKLAMA
Powrót
Jak zrobić jajko w koszulce?
fot. iStock
1 z 6

Jak zrobić jajko w koszulce?

1. Miseczkę wykładamy dwoma warstwami folii spożywczej. Na dno wlewamy na folię kilka kropel oleju lub oliwy, posypujemy szczyptą soli i pieprzu.
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl
2 z 6

1. Miseczkę wykładamy dwoma warstwami folii spożywczej. Na dno wlewamy na folię kilka kropel oleju lub oliwy, posypujemy szczyptą soli i pieprzu.

2. Do miseczki najpierw wbijamy całe jajko, a dodatkowo jeszcze jedno białko.
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl
3 z 6

2. Do miseczki najpierw wbijamy całe jajko, a dodatkowo jeszcze jedno białko.

3. Brzegi folii zbieramy u góry i mocno związujemy nitką, formując sakiewkę.
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl
4 z 6

3. Brzegi folii zbieramy u góry i mocno związujemy nitką, formując sakiewkę.

4. Jajka wkładamy do wrzącej wody; gotujemy na wolnym ogniu 7-8 minut. Wyjmujemy. Nożyczkami przecinamy folię tuż pod wiązaniem, wykładamy jajko na talerz.
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl
5 z 6

4. Jajka wkładamy do wrzącej wody; gotujemy na wolnym ogniu 7-8 minut. Wyjmujemy. Nożyczkami przecinamy folię tuż pod wiązaniem, wykładamy jajko na talerz.

5. Jajko gotowane w koszulce, purée z zielonego groszku, wolno gotowana wieprzowina i chrupiący bekon.
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/warsztatkadru.pl
6 z 6

5. Jajko gotowane w koszulce, purée z zielonego groszku, wolno gotowana wieprzowina i chrupiący bekon.

REKLAMA
  • Jesteś zainteresowany reklamą w naszym serwisie? Chcesz w niebanalny sposób komunikować swoją markę? Sprawdź jak to zrobić.

    REKLAMA

  • Chcesz do nas napisać? A może myślisz o współpracy z nami? W każdej sprawie możesz się z nami skontaktować

    KONTAKT

  • Chcesz czytać Magazyn Kuchnia, Gazetę Wyborczą, Wysokie Obcasy wygodnie i bez ograniczeń? Kup prenumeratę

    PRENUMERATA

  • Copyright Agora S.A.
  • Prywatność
  • Dostawca VOD
  • Pomoc
  • Wszystkie artykuły
  • Zgody