2/6
zamknij < >
Zdjęcie numer 2 w galerii - Instrukcja oczyszczania krewetek

fot. RÓŻALSKI/WALASZCZYK/WARSZTATKADRU.PL

Obieramy krewetki, delikatnie ściągając palcami po kawałku pancerz (uważamy, żeby nie uszkodzić mięsa). Zdejmowanie zaczynamy od głowy do ogona; skorupka powinna łatwo odejść. Sprawdzamy, czy usunęliśmy cały pancerzyk.
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek
  • Zdjęcie numer 3 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek
  • Zdjęcie numer 4 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek
  • Zdjęcie numer 5 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek
  • Zdjęcie numer 6 w galerii Instrukcja oczyszczania krewetek