2/5
zamknij < >
Zdjęcie numer 2 w galerii - Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad

fot. Różalski/Walsczyk/Warsztatkadru.pl

Schłodzone masło (120 g) kroimy w kostkę i odstawiamy na kilka minut. Mąkę (200 g) i cukier puder (50 g) przesiewamy na blat. Dodajemy masło, żółtko i szczyptę soli. Zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Formujemy kulę, spłaszczamy i owijamy folią do żywności. Chłodzimy 30 minut.
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad
  • Zdjęcie numer 3 w galerii Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad
  • Zdjęcie numer 4 w galerii Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad
  • Zdjęcie numer 5 w galerii Jak zrobić kruche ciasto na spód do tarty? Mamy przepis i kilka porad