9/10
zamknij < >
Zdjęcie numer 9 w galerii - Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?

archiwum prywatne

Inka z mlekiem - skład: zabielacz (syrop glukozowy z pszenicy i kukurydzy, częściowo utwardzone tłuszcze roślinne kokosowy i palmowy, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, stabilizatory E331, E340, białka mleka, emulgator E471, substancja przeciwzbrylająca E 551, barwnik E160a), cukier, rozpuszczalna kawa zbożowa Inka 12 proc. (jęczmień i żyto 72 proc., cykoria, burak cukrowy - prażone), serwatka w proszku 10 proc., sól, aromat. Wartości odżywcze w porcji (20 g): 88 kcal, kwasy nasycone 2,5 g, cukry 9 g, białko 0,7 g, sól 0,2 g. Nasz komentarz: Aż pięć dodatków E to niby nic złego, ale można zrobić kawę bez nich i dolać świeże mleko. W dodatku są w niej i niedobre kwasy nasycone, i sporo kalorii oraz cukrów. Soli też mogłoby być mniej.
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 3 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 4 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 5 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 6 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 7 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 8 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 9 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?
  • Zdjęcie numer 10 w galerii Kawa zbożowa, czy aby na pewno jest zdrowa?