Wszyscy nagrodzeni i nominowani szefowie kuchni
Justyna Adamczyk, naczelna polskiej edycji przewodnika Gault & Millau
Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro) - 'Szef Roku 2015'
Andrea Camastra (Senses), laureat w kategorii 'Szef Jutra'
Witek Iwański (Aruana), laureat w kategorii 'Młody Talent'
Agata Wojda (Opasły Tom), laureatka w kategorii 'Kobieta Szef'
Bartosz Budnik (Rastauracja Romantyczna), laureat w kategorii 'Szef Kuchni Tradycyjnej'
Amuse-bouches autorstwa Pawła Oszczyka (La Rotisserie)
łosoś bałtycki / ser kozi Oberland / dynia / kawior ze ślimaka (Bartosz Budnik, Romantyczna)
Pierogi ruskie (Andrea Camastra, Senses)
jarmuż / migdał / jajko (Łukasz Budzik, Acquario)
żabnica / skorzonera / szynka Serrano (Dominik Duraj, Wodna Wieża)
schab po polsku / kapusta / grzyby (Witek Iwański, Aruana)
Koktajle do wybranych dań skomponował Mateusz Świeżak Szuchnik
Szef Roku 2015, Wojciech Modest Amaro, przygotował topinamur z pigwą i czekoladą. Andrzejkowy deser, który chwilę wcześniej był...
... lampionem z czapki kucharskiej. Idealne zwieńczenie wieczoru