Cykl warsztatów składa się z 10 zajęć, na których pod okiem Davida Gaboriaud, nauczycie się przygotowywać tradycyjne potrawy kuchni francuskiej - od dań klasycznych jak np.: Quiche Lorraine, suflety, Boeuf Bourguignon, sałatka nicejska, Ratatouille czy Gratin Dauphinois po desery jak: Tarte Tatin, Crepes Suzette, eklerki i inne.

Dodatkowo, na każde zajęcia będzie przygotowywana lista słów, które pojawią się na warsztatach - dotyczących technik kulinarnych, składników oraz potraw.

Przewidywane są także dodatkowe materiały tj. artykuły, gazety kulinarne, ciekawe przepisy w języku francuskim, przedruki ze stron internetowych, blogów itp., które uczestnicy będą mogli zabrać ze sobą do domu. Na zajęciach odbywały się będą także degustacje: serów, pieczywa, win oraz produktów kulinarnych popularnych we Francji.

Wszystkie zajęcia prowadzone będą po francusku. Od uczestników wymagana jest znajomość języka na poziomie komunikatywnym.

Pierwsze warsztaty już 16 lipca. Podczas zajęć przygotujecie: Ratatouille, kotleciki jagnięce, tartę owocową, creme pâtissiere oraz klasyczną sałatkę nicejską. W programie także degustacja francuskiego wina i sera koziego.


Terminy kolejnych spotkań: 22.07, 23.07, 30.07, 5.08, 6.08, 12.08, 13.08, 4.09, 5.09. Wszystkie zajęcia startują o godzinie 18.30.


Cena: 2200 zł za osobę (za dziesięć zajęć łącznie).

Czas trwania pojedynczego spotkania: ok. 2,5 godz.



UWAGA - cykl odbędzie się pod warunkiem skompletowania całej grupy, tj. 12 osób.
W przypadku nie zebrania kompletu uczestników, osoby, które opłaciły kurs otrzymają zwrot wpłaconej kwoty.