W grudniowej "Kuchni":

Ryby

Pieczone, smażone, duszone i marynowane  - przepisy na ulubione ryby wigilijne

Fasola
Grzegorz Łapanowski proponuje pięć potraw z fasolą: aby sycące potrawy, idealne na zimę, miały lżejszy smak, potrzebują kwaśnych akcentów. Dlatego Grzegorz przyrządza je tak, jak to robią Południowcy. 

W Lidze mistrzów - Karol Okrasa
Specjalnie dla czytelników magazynu "Kuchnia" Karol Okrasa przygotował receptury inspirowane tradycją. I okazuje się, że świąteczną ucztę można przygotować w bardzo prosty sposób. 

Marta Dymek pod choinkę
Z myślą o świętach Marta proponuje warzywa z makowym pesto oraz orzechowe pralinki. 

Postne pierogi
Trudno sobie wyobrazić święta bez pierogów. Mogą być gotowane, smażone lub pieczone. Oprócz tradycyjnych uszek z grzybami spróbujcie też pierogów z innymi oryginalnymi farszami.

A także:
Dobieramy wina do wigilijnych potraw
Sprawdzamy, co jada się na Bahamach
Za czym tęsknią Polacy na emigracji
Jedziemy na jarmark bożonarodzeniowy do Wiednia
Odwiedzamy krakowskiego wytwórcę czekolady 

W numerze znajdziecie także:
70 kuponów rabatowych ze zniżkami do 70%

 

kuch12