REKLAMA
Wyborcza.pl Wyborcza.pl
Wyborcza.pl
Nasze serwisy
  • Prenumerata cyfrowa
    • Czytelnicy indywidualni
    • Dla studentów
    • Firmy i instytucje
  • Dzisiejsza gazeta (e-wydanie)
  • Magazyny
    • Duży Format
    • Magazyn Wyborczej
    • Ale Historia
    • Tylko Zdrowie
    • Więcej Świata
    • Książki. Magazyn do czytania
  • Wyborcza.biz
  • Wyborcza.Tech
  • Wyborcza Classic
  • Witamy w Polsce
  • News from Poland
  • BIQdata
  • Sonar
  • Wysokie Obcasy
  • Magazyn Kuchnia
  • TOK FM
  • Gazeta.pl
  • Serwisy lokalne
    • Białystok
    • Bielsko-Biała
    • Brodnica
    • Bydgoszcz
    • Chełmno
    • Częstochowa
    • Gliwice
    • Gorzów Wielkopolski
    • Katowice
    • Kielce
    • Kraków
    • Lublin
    • Łódź
    • Olsztyn
    • Opole
    • Płock
    • Poznań
    • Radom
    • Rzeszów
    • Sosnowiec
    • Szczecin
    • Świecie
    • Toruń
    • Trójmiasto
    • Warszawa
    • Wrocław
    • Zielona Góra
  • Inne serwisy
    • Next
    • Dziecko
    • Zdrowie
    • Pogoda
    • Sport
    • Podróże
    • Forum
    • Forum
    • Avanti24
Logowanie
Magazyn Kuchnia
  • Aktualności
  • Felietony
  • Dania sezonowe
  • Szkoła gotowania
    • Krok po kroku
    • Niemarnowanie żywności
    • Jak to jeść
  • Przepisy
    • Przepisy na śniadanie
    • Przepisy na obiad
    • Przepisy na kolację
    • Przepisy na ciasta
    • Przepisy na deser
    • Przepisy na sałatki
  • Podróże
  • Więcej
    • Historie kulinarne
    • Mistrzowie kuchni
    • Książki kulinarne
    • Galeria potraw
REKLAMA
Szkoła gotowania

Jedzenie z samochodu. Testujemy warszawskie food trucki

agapias
28 marca 2015 | 18:25
Festiwal Foodtrucków - edycja 2014
9 ZDJĘĆ

Festiwal Foodtrucków - edycja 2014 (KUBA ATYS)

  • Nice Cream. Tych lodów będziemy szukać w lecie w Warszawie. Do wyboru między innymi wanilia z Madagaskaru i karmel z solą morską. Drugie smakiem biją na głowę większość lodów, które jedliśmy w życiu. Cena: 5 zł za porcję. - miniatura
  • Banda Kotleta. W tym food trucku zdecydowanie można się najeść po ciężkiej piątkowej nocy. Próbowaliśmy 'Kanadyjczyka'  czyli kanapki z parówką z cheddarem owiniętą boczkiem z prażoną cebulką, chilli, piklami i sosami. Idealna ostrość i wielkość porcji. Wielki plus za super miłą obsługę. Cena 16 zł. - miniatura
  • La Chica. Na kubańskich kanapkach z tego food trucka nieco się zawiedliśmy. Próbowaliśmy tango mango czyli kanapki z kurczakiem, mango, sałatą i majonezem kolendrowym. Porcja była rzeczywiście duża, ale niestety całe danie było trochę bez smaku. Cena  20 zł. - miniatura
  • Wheel Meal. Drugie tacosy, tym razem z wołowiną, guacamole i ostrym sosem. Ostrość rzeczywiście meksykańska. Jednym minusem, był fakt, że taco było zaledwie letnie. Cena 9 zł plus 2 zł za guacamole. - miniatura
  • Zobacz zdjęcia (9)
Do niedzieli (29.03) na Stadionie Narodowym w Warszawie potrwa pierwszym w tym roku zjazd food trucków ?Żarcie na Kółkach?. Wybierać można z oferty prawie 60 mobilnych restauracji. Spróbowaliśmy części dań
Więcej na ten temat: jedzenie
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Chcesz dołączyć do dyskusji? Zaloguj się
Zaloguj się
Zasady Komentowania w Serwisach Grupy Wyborcza.pl
Najnowsze Popularne

Więcej

  • Jesteś zainteresowany reklamą w naszym serwisie? Chcesz w niebanalny sposób komunikować swoją markę? Sprawdź jak to zrobić.

    REKLAMA

  • Chcesz do nas napisać? A może myślisz o współpracy z nami? W każdej sprawie możesz się z nami skontaktować

    KONTAKT

  • Chcesz czytać Magazyn Kuchnia, Gazetę Wyborczą, Wysokie Obcasy wygodnie i bez ograniczeń? Kup prenumeratę

    PRENUMERATA

  • Copyright Agora S.A.
  • Prywatność
  • Licencje/Kontent
  • Pomoc
  • Wszystkie artykuły
  • Zgody