Wszechnica Żywieniowa w SGGW w Warszawie, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2011/2012. Wstęp jest wolny, pierwsza z prelekcji już 15 lutego. Terminy kolejnych znajdziecie poniżej.
Prelekcje odbywają się w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.15, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek nr 32), w Auli II. Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

Plan wykładów:
15 lutego - Żywienie a wyniki badań laboratoryjnych stanu zdrowia - dr inż. Elżbieta Olczak
21 marca - Jaja w żywieniu człowieka - fakty i mity - dr hab. Małgorzata Drywień, prof. dr hab. Wiesław Przybylski, dr inż. Danuta Jaworska  
18 kwietnia - Żywienie osób aktywnych fizycznie (sport, fitness, rekreacja) - dr inż. Sa'eed Bawa
16 maja - Wybrane składniki żywności a genom człowieka - dr inż. Elżbieta Olczak, dr inż. Magdalena Górnicka  
20 czerwca - Żywienie w cukrzycy. Aspekt praktyczny (systemy wymienników) - dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak; w dyskusji diabetolodzy: dr Ewa Pańkowska i dr Zuzanna Skłodowska