Spotkanie poprowadzi Robert Makłowicz. Rezerwujcie termin w niedzielę 30 października o godz. 12.30.

Dzień wcześniej, 29 października odbędzie się brunch z Nidą Degutiene - w restauracji Cheder, przy ul. Józefa 36 w Krakowie. Będzie można spróbować m.in. muhamary (syryjska pasta z papryki i orzechów), hummusu po izraelsku, sałatki z natki pietruszki z prażonymi migdałami i przekąski z ostrego pieczonego bakłażana z papryką.

"Smaki Izraela" to zbiór przepisów na współczesne i tradycyjne żydowskie potrawy, które do nowego państwa przywieźli ze sobą  mieszkańcy, ściągający z różnych stron świata. Obok hummusu, ryby faszerowanej po żydowsku i czulentu znajdziecie tu też bliny, ceviche z mango czy marokański placek z kurczakiem. Przepisy wzbogacone są opowieściami o świętach, tradycjach i obrządkach.