A w niej:

Kwiatuszku, zjem cię!
Główna rola kwiatów: sprawiać przyjemność naszym zmysłom. Dlatego patrzymy na nie, wąchamy, dotykamy... a co ze smakowaniem? Przecież kwiaty można też jeść,. Niektóre z nich są naprawdę pyszne!

Grzegorz Łapanowski na sałatę:
Powinna być jak najświeższa, najlepiej zebrana o świcie. Zawsze wybierajcie te o jędrnych, 
zwartych, soczystych i chrupiących liściach - radzi juror Top Chefa.

Marta Dymek proponuje tapiokę i szczaw:
Apetyczne kulki skrobi z bulwy manioku, czyli tapioki, dodaje się do najmodniejszych koktajli. Zobaczcie, co jeszcze można z niej zrobić. Marta ma też sposób, by polubić szczaw.


Kuchnia małego smakosza
Okazja specjalna - dzień dziecka. Trójka przedszkolaków przygotowała sześć przekąsek, czyli to, co im smakuje. I co jest zdrowe.

W kuchni debiutanta - dżem truskawkowy
Jeśli do tej pory nie robiliście żadnych przetworów, to zacznijcie od dżemu. Jego przygotowanie nie wymaga wielkiej wprawy, za to zimą będzie się czym pochwalić.


Presto pesto!
Najczęściej jadamy bazyliowe lub pomidorowe. A czy próbowaliście już pesto z groszku albo ogórecznika?

A do tego
Nowy cykl na lato - Wakacyjna mapa smaków
Planujecie już urlop? Chcemy was zachęcić do odkrywania polskich regionalnych smaków. Dobra pogoda i atrakcje turystyczne to dla nas za mało, by wypoczynek uznać za udany. 
Musi być pysznie! kulinarną podróż palcem po mapie zaczynamy 
od regionów wciąż niedocenianych - Wielkopolski i Lubuskiego.

 

Czerwcowa KuchniaMagazyn Kuchnia

 

Zdjęcie Black Red White Nika fantazja 260 - Melos K06-NIKA_FANT_260_FL-JBC/BRORN Zdjęcie VidaXL Meble kuchenne 271502 Zdjęcie vidaXL Meble kuchenne białe na wysoki połysk 8el 241611
Black Red White Nika fantaz... VidaXL Meble kuchenne 271502 vidaXL Meble kuchenne białe...
źródło: Okazje.info